Rize Belediyesinden Ramazan Sohbeti - Son Dakika
Güncel

Rize Belediyesinden Ramazan Sohbeti

Rize Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu programlara "Ramazan ve Vakit" isimli programla devam etti.

11.08.2011 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Belediyesi tarafından sahil dolgu alanında Kültür Park Restoran'da verilen iftar yemeği havanın güzel olması nedeniyle dışarıda gerçekleşti. Açık havada çak sayıda vatandaşın katıldığı iftar yemeğinin ardından etkinlikler, Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı'nın "Ramazan ve Vakit" konulu sohbet programıyla devam etti.

İftar yemeğinin ardından Kültür Park Altın Salon'da düzenlenen sohbet programına Rize Belediyesi Başkan Vekili İrfan Kandil, BaşkanYardımcıları Osman Karavin, Mustafa Altay ve Mehmet Yoldaş, Rize Üniversitesi Öğretim Elemanları, Rize Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakülte Sekreteri Mustafa Çakır, Memur Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, TOÇ-BİR SEN Rize İl Başkanı Hasbi Koca, Sağlık Sen Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı sohbet programında Ramazan Ayının merhamet ayı olduğu, ramazan nedir, Ramazanda geçirdiğimiz zaman ve Ramazanın zaman olarak anlamı ve bizim için önemi nedir? konuları üzerinde dururken Hz. Peygamberimizin "Ramazan ayının gündüzlerini oruçla, gecelerini ise ibadetlerle ihya ediniz" buyurduğunu ifade etti. Ramazan ve orucun tek başına değil İslamın diğer bütün emirleriyke bir bütünün parçası olduğunu sözlerine ekleyen Haçkalı, bu emirlerin hepsinin ortak bir amacı olduğunu hadislerle açıkladı.

Orucun sadece aç kalmaktan ibaret olmadığını günahlardan sakınmanın da gerektiğini açıklayana Haçkalı, Ramazan Ayının temizlenme ve arınma ayı olduğunu, Ramazan ayında gözün harama bakmayacağını ve dilin de Ramazanda yalan söylemeyecek olması alışkanlıklarının Ramazandan sonra da devam ettirilmesi gerektiğini aktardı. Sohbetinde sıkça hadislerle ve Peygamberimizin hayatından örnekler veren Haçkalı, tv ve gazetelerin Ramazan Ayını önemsemediğini ve bu mübarek ayda onların eski yayınlarına devam ettiğine vurgu yaparak, işyerlerimize, evlerimize soktuğumuz bu yayın araçlarındaki açık resimlerle, açık programların Ramazan ayıyla bağdaşmadığını ve bunların ev ve işyerlerinde masaların üzerlerinde yer aldıklarını söyledi.

Sohbet esnasında Katılımcılara önemli bilgiler veren Haçkalı, bazı konu başlıklarıyla hatırlatmalarda bulunarak şöyle devam etti; Ramazanda sabrın önemi, Sahur vaktinin ve sahura kalkılması ile iftar vaktinin önemi, Ramazan Ayının oruç ayı olmaktan çıkarılıp yemek ayına dönüştürülmesi, Ramazanda israfın artması, Oruçlu insanın sinirli olamayacağı, orucun sigara ile açılmasının Yüce Allah (c.c.)'a saygısızlık ifade ettiği, Teravih Namazı'nın evde ikişer ve dörder rekatlık bölümlerde gece boyunca ara ara kılınabileceği.

Programın sonunda ise Vatandaşların sormuş olduğu sorular Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, tarafından cevaplandı.

Etkinlikler (11 Ağustos Perşembe günü) saat: 20.30'daDursun Ali TAŞÇI (Mevlâna ve Aşk) adlı konusuyla Kültür Park Altın Salon'da vereceği konferansla devam edecek. Programa tüm halkımız davetlidir.

Geri kalan program listesi şöyle sıralanıyor ; 12 Ağustos 2011 Cuma İlizyonist Sermet ERKİN Gösterisi, 13 Ağustos 2011 Cumartesi KTÜ Öğr. Gör. Neyzen İlhan BARUTÇU ve Rize Musiki Derneği Ney Dinletisi, 14 Ağustos 2011 Pazar Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu ve Skeçler, 16 Ağustos 2011 Salı Karadeniz Türk Tasavvuf Musikisi, 19 Ağustos 2011 Cuma İslam Sanatlarından Hat Sanatı (Öğr. Gör.Nurettin ÖDÜL), 20 Ağustos 2011 Cumartesi Erkan MUTLU Konseri, 21 Ağustos 2011 Pazar Karagöz-Hacivat, Orta Oyunu ve Skeçler, 22 Ağustos 2011 Pazartesi Namazla Diriliş Platformu, 23 Ağustos 2011 Salı Prof. Dr. Ahmet KOÇ(İslamda Çocukların ve Gençlerin Eğitimi), 24 Ağustos 2011 Çarşamba Kur'an Ziyafeti (Abdurrahman Sadien ve Dünyaca Ünlü Hafızlar Muhammed Said Tusi ) olarak sıralanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rize Belediyesinden Ramazan Sohbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement