Roj Tv'nin Erteme Talebi Kabul Edilmedi - Son Dakika
Dünya

Roj Tv'nin Erteme Talebi Kabul Edilmedi

Roj Tv\'nin Erteme Talebi Kabul Edilmedi

Kopenhag Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 milyon Kron para cezasına çarptırılan Roj TV'nin 'para cezasını erteleme talebi' kabul edilmedi.

19.07.2013 16:30  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kopenhag Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında kapatma kararı alınan ve 10 milyon Kron para cezasına çarptırılan Roj TV'nin 'para cezasını erteleme talebi' kabul edilmedi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nin ağırlaştırılmış kararına bir üst ve son mahkeme olan Yüksek Mahkeme'de itiraz eden Roj TV yönetimi, Roj TV ve Mezopatamya TV'ye verilen 5'er milyon Kron'luk (685 bin Euro) para cezasını ödemek için Yüksek Mahkeme'nin kararını beklemek istedi. Ancak mahkeme, talebi kabul etmeyerek 10 milyon Kron'luk (1 milyon 370 Bin Euro) cezanın hemen ödenmesini istedi. Roj TV avukatı Björn Elmquist, para cezasının ertelenmesi içinAğır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 hakimi, para cezalarının zamanında ödenmesi gerektiğini belirterek cezanın hemen ödenmesini istedi. Roj TV avukatı Björn Elmquist Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 Temmuz'da verdiği kapatma kararının basın özgürlüğüne indirilmiş bir darbe olduğunu söyledi. Verilen son karara kızan Roj TV direktörü İmdat Yılmaz da, Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatma kararı ve para cezasını yüksek mahkemede itiraz etmiş olmaları nedeniyle, parayı ödemelerinin de yüksek mahkeme kararının alınması tarihine kadar ertelenmesi gerektiğini söyledi.

NUCE TV DIŞARIDA TUTULSUN

İmdat Yılmaz para cezasının Roj Tv ve Mezopatamya TV ile onların altında bulunan Nuce TV'yi kapsamasının yanlış olduğunu belirterek, 10 milyon Kron'luk para ve kapatma cezasının Nuce TV'yi kapsamaması gerektiğini söyledi. İmdat Yılmaz, Nuce TV'nin ayrı bir TV kanalı olduğunu belirterek cezanın kapsamı alanı dışında tutulmasını istedi. Mahkeme ise İmdat Yılmaz'ın bu talebini de kabul etmedi.

İmdat Yılmaz ayrıca Danimarka Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun bugüne kadar yaptığı tüm incelemelerde, Roj TV'nin yayın lisansını iptal etmek için bir gerekçe bulamadığına dikkat çekerek, yüksek mahkemenin bunu göz önüne alarak, ağır ceza mahkemesinin verdiği kapatma kararını bozmasını beklediklerini söyledi.

ÜT(SS) - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Roj Tv'nin Erteme Talebi Kabul Edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement