Roma'da Bir Restorana Çocukların Girişinin Yasaklanması Tepki Çekti - Son Dakika
Güncel

Roma'da Bir Restorana Çocukların Girişinin Yasaklanması Tepki Çekti

Roma\'da Bir Restorana Çocukların Girişinin Yasaklanması Tepki Çekti

– İtalya'nın başkenti Roma'daki bir restoran, "yaramaz" oldukları ve diğer müşterileri rahatsız ettikleri gerekçesiyle 5 yaşın altındaki çocukların buraya girişini yasakladı.

20.01.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın başkenti Roma'daki bir restoran, "yaramaz" oldukları ve diğer müşterileri rahatsız ettikleri gerekçesiyle 5 yaşın altındaki çocukların buraya girişini yasakladı. Bu uygulama tepki çekerken, destek de buldu.

Kent merkezinin dışındaki "La Fraschetta del Pesce" adlı balık restoranının yönetiminin giriş kapısına astığı şu yazı tartışmalara neden oldu:

"Yer sıkıntısından dolayı bebek arabaları ve çocuk koltuklarının girişinin yasak olmasının yanı sıra, eğitim yetersizliğinden kaynaklı yaşanan bazı tatsız olaylardan dolayı 5 yaşın altındaki çocuklar bu mekana kabul edilmemektedir."

Tepkiler üzerine bir açıklama yapan restoran sahibi, aldıkları kararın arkasında, "Bu uygulamanın bu kadar tepki çekmesini beklemiyordum. Ben de bir dedeyim. Benim çocuklarla değil, onları eğitmeyi bilemeyen ebeveynleriyle derdim var. Ben küçükken bir restorana gittiğimizde babam bana 'Rahat dur, yoksa bacaklarını kırarım' diyordu. Şimdiki çocuklar çok gürültü yapıyor ve terbiyesizler" ifadeleriyle durdu.

Bu kararın, yaşanan birçok deneyimin ardından alındığını söyleyen restoran sahibi, "Bana duyulan öfkeyi anlayamıyorum. Bu, ahlaksız bir karar değil. Yemeğe ve çene çalmaya dalan ebeveynler, ortalıkta koşturan çocuklarına da sahip çıkmıyor. Çocukları isteseydim restoran değil bir kreş açardım" diye eleştirilere yanıt vermeyi sürdürdü.

"O TAM BİR DAHİ"

Bu uygulamaya, ayrımcılık yapıldığı ve medeni bir ülkeye yakışmayacağı gerekçesiyle karşı çıkanların sayısı ağırlıktayken, sosyal medyada "Asıl terbiyesiz olanlar restoran sahipleridir" gibi ifadeler kullanıldı.

Restorancıyı, "O tam bir dahi. Zira harika bir reklam yöntemi bulmuş kendisine" diye suçlayan da oldu.

İşletmenin bu kararına, "Mama yaşındaki ve ağlama dönemindeki çocukların restorana alınmaması olağanüstü bir girişim" diye destek verenler de var.

Bazıları, "Ebeveynler bu uygulamadan dolayı incineceğine, oturup kendi hatalarını bir düşünsünler" diye yazdı.

"NAZİZM DÖNEMİ GİBİ"

Il Fatto Quotidiano gazetesi yazarlarından Luca Faccio ise, restoran yönetiminin bu kararını Nazizm dönemindeki uygulamalara benzeterek, bu dönemde geçen bir hikayeye odaklanan Roberto Benigni'nin "Hayat Güzeldir" filmini anımsattı.

Bu filmdeki bir sahnede, bir kafeteryanın camına, "Yahudilerin ve köpeklerin girmesi yasaktır" yazısı asıldığı görülüyordu. - Roma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Roma'da Bir Restorana Çocukların Girişinin Yasaklanması Tepki Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement