RTÜK Başkan Vekili Fendoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

RTÜK Başkan Vekili Fendoğlu Açıklaması

RTÜK Başkan Vekili Fendoğlu Açıklaması

"Bazı basın ve yayın organlarında "Hapis cezası RTÜK'ü sevindirdi" başlığıyla yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" "Vurgulanan husus, yayıncıların mağdur olmamaları ve müeyyide kararına maruz kalmamaları için konuya dikkat çekmekten ibarettir"

24.01.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Vekili Hasan Tahsin Fendoğlu, bazı basın ve yayın organlarında "Hapis cezası RTÜK'ü sevindirdi" başlığıyla yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Fendoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Ocak'ta Diyarbakır'da düzenlenen "Seçim Dönemi ve Medya Semineri"ne katıldığını anımsattı.

Seminerde yaptığı konuşmada, 18 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un medyayla ilgili olan müeyyide sisteminde yapılan değişiklikten söz ettiğini belirten Fendoğlu, müeyyide dışında kişilere yönelik herhangi bir hapis cezasından bahsedilmediği halde, haber başlığının "kanun"dan değil de "verilen ceza"dan söz ettiğini kaydetti.

Fendoğlu, seminerde yayıncıları bilgilendirmek ve dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla Kanun'un 31 ve 32'inci maddelerinden söz edildiğini bildirdi.

İzmir, İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen "Seçim Dönemi ve Medya" konulu seminerlerde de bu konuya özel olarak dikkat çekildiğini hatırlatan Fendoğlu, medya hizmet sağlayıcıların mevzuat değişikliğinden kaynaklanabilecek herhangi bir mağduriyete uğramamaları için 22 Ocak'ta konuya ilişkin basın bildirisinin de yayımlandığını ifade etti.

Fendoğlu, bazı basın ve yayın organlarında "Hapis cezası RTÜK'ü sevindirdi" başlığıyla yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Haziran 2013'te Meclis'e sevk edilen ve Sağlık Bakanlığı mevzuatı arasında çıkan mezkur kanunun TBMM'nin komisyon ve genel kurul aşamalarında, Üst Kurul'un herhangi bir katkısı söz konusu değildir. Bazı fiillerin Sağlık Bakanlığı tarafından müeyyideye bağlanması ayrı şey, kişilerin hapis cezası alması ise farklı şey olup, bu ikincisi RTÜK'ü sevindirmez. Seminerlerde vurgulanan husus, yayıncıların mağdur olmamaları ve müeyyide kararına maruz kalmamaları için konuya dikkat çekmekten ibarettir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel RTÜK Başkan Vekili Fendoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement