Rus Mucizesi - Son Dakika
Spor

Rus Mucizesi

Rus Mucizesi

Rusya, Avrupa Basketbol Şampiyonası Final Maçında İspanya'yı 60-59 Mağlup Etti ve Şampiyon Oldu.

18.09.2007 19:38

Rusya, Avrupa Basketbol Şampiyonası final maçında İspanya'yı 60-59 mağlup etti ve şampiyon oldu.

EuroBasket'te zafer Rusya'nın / Foto-galeri

Müthiş maçın son 25 saniyesine İspanya 59-58 üstün girdi. Holden, Paul Gasol’dan çaldığı topu potaya bırakarak Rusya’yı öne geçirdi. Son saniyede Gasol’un şutu çemberin içinden çıkınca, Ruslar, Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın nefesleri kesen finalinde İspanya’ya mucizevi bir şekilde üstünlük sağlayan Rusya, şampiyonluğa ulaştı: 60-59. Ev sahibi ekip önünde Madrid’de adeta küllerinden doğan ve MVP seçilen Andrei Krilenko’yla ayağa kalkan Ruslar, bitime 25 saniye kala 59-58 yenik durumdaydı ve top İspanya’nın her şeyi Paul Gasol’daydı.

6. kez baka kaldı

Müthiş bir savunmayla rakibine duvar ören Rusya’da sahneye çıkan Holden, Gasol’un elinde çaldığı topu, maçın sonuna 2 saniye kala İspanya potasına göndererek takımını 60-59 öne geçirdi ve bir anlamda şampiyonluğa yaklaştırdı.

Nefeslerin tutulduğu mola sonrası, son top yine Gasol’un ellerindeydi. NBA patentli oyuncunun, boyalı alandan savurduğu şutta top, inanılmaz bir şekilde çemberin içinden çıkınca, Rusya, altın madalyanın sahibi oldu. Ruslar, aynı zamanda, voleybolda Avrupa şampiyonluğunu kaptırdığı İspanya’dan rövanşı da almış oldu. 1935’ten bu yana 6. kez potada finale kalan Matadorlar, bir kez daha avucunun içine kadar gelen şampiyonluğu kucaklayamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Bronz madalya mücadelesinde Litvanya, Yunanistan’ı 78-69 yenerek Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Almanya, Hırvatistan’ı 80-71 mağlup ederek beşinciliği, Slovenya da Fransa’yı 88-74’le geçerek yedinciliği kazandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Rus Mucizesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement