Sabah Tarlaya, Akşam Ahıra, Gece Bilgisayar Kursuna - Son Dakika
Güncel

Sabah Tarlaya, Akşam Ahıra, Gece Bilgisayar Kursuna

Manyas'ta 21 köylü kadın, tarla ve ahırda çalışıp, işlerini tamamladıktan sonra bilgisayar kursuna gidiyor.

04.06.2014 12:42  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN ÖZAYDIN - Balıkesir'in Manyas ilçesinde, büyükşehirlerle ilgili yasal düzenlemeden önce köy statüsünde olan Akçaova Mahallesi'ndeki 21 kadın, tarla ve ahırda çalışıp işlerini tamamladıktan sonra soluğu bilgisayar kursunda alıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, mahallede, ev, tarla ve ahır işleriyle uğraşan, ailenin neredeyse tüm yükünü omuzlayan bazı kadınlar, bilgisayar öğrenmeye karar verince durumu mahallenin muhtarı Hayrettin Yıldız aracılığıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne iletti.

Bunun üzerine harekete geçen müdürlük, Akçaova Mahallesi'nde akşam mesai sonrası bilgisayar kursu açtı. 21 köylü kadın, sabah ve öğlen tarla, akşam ahır işlerini bitirip, eşleri ve çocuklarını doyurup evdeki işlerini tamamlamalarının ardından saat 20.00'den sonra kursta bilgisayar başına geçiyor.

Manyas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Sözey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye 13 kilometre uzaklıktaki bir mahallede yaşayan kadınlardan böyle bir isteğin gelmesinden memnun olduklarını belirterek, amaçlarının kurslarla daha fazla vatandaşa eğitim anlamında katkı sunabilmek olduğunu söyledi.

Merkez olarak birçok konuda kurs isteklerine açık olduklarını ifade eden Sözey, "Kadınlar, 160 saat süreli bilgisayar kursu alıyor. Sabahları tarlada, öğleden sonra ve akşam hayvanların bakımıyla uğraşan kadınlar, 20.00'den sonra bilgisayar kursunda eğitim alıyor" dedi.

Kursiyerlerden iki çocuk annesi Saadet Kalpakçı ise teknolojinin ilerlediğini ve bilgisayar çağının yaşandığını belirterek, bu çağa ayak uydurmak için arkadaşlarıyla bilgisayar kursuna katıldıklarını kaydetti.

Bilgisayar öğrendikleri için mutlu olduğunu dile getiren Kalpakçı, "Bilgisayarı açmayı dahi bilemezken şimdi dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyebiliyor, dışarıda bulunan çocuklarımız ve akrabalarımızla sohbet edebiliyoruz. Bu kurstan diğer mahallelerimizdeki kadınların da yararlanmasını isteriz" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sabah Tarlaya, Akşam Ahıra, Gece Bilgisayar Kursuna - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement