Son dakika haberi | Sabancı Holding net kârı 3. çeyrekte yüzde 69 yükseldi - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika haberi | Sabancı Holding net kârı 3. çeyrekte yüzde 69 yükseldi

Son dakika haberi | Sabancı Holding net kârı 3. çeyrekte yüzde 69 yükseldi

Son dakika ekonomi haberi... Sabancı Holding'in üçüncü çeyrekte net karı yıllık bazda yüzde 69 artışla 1.6 milyar liraya, yılın ilk dokuz ayında da yıllık bazda yüzde 32 artışla 3.8 milyar liraya yükseldi.

05.11.2020 11:27  Güncelleme: 13:02

Sabancı Holding'in üçüncü çeyrekte net karı yıllık bazda yüzde 69 artışla 1.6 milyar liraya, yılın ilk dokuz ayında da yıllık bazda yüzde 32 artışla 3.8 milyar liraya yükseldi.

Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, şirketin üçüncü çeyrek itibarıyla konsolide satışları yüzde 4.0 artışla 15.2 milyar liraya yükseldi.

Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, "Pandemi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş yapış şekillerini etkilemeyi sürdürüyor" dedi ve ekledi: "Enerji sektöründe 1.3 milyar liralık şebeke yatırımı gerçekleştirdik. Bunun yanında Enerjisa Üretim şirketimiz, yenilenebilir enerji yatırımlarına destek verecek önemli bir finansman sözleşmesi imzaladı. Bu kapsamda toplam yedi bankayla 650 milyon euroluk Türkiye'nin en büyük sürdürülebilirlik kredi sözleşmesine imza atılmış oldu."Dijitalleşme yatırımlarının geri dönüşünü en net olarak finansal hizmetler ve perakende sektörlerinde aldıklarını vurgulayan ALper, "Teknosa şirketimizle müşteri odaklı yol haritamız sayesinde son 20 yılın en iyi performansını yakaladık. Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu (Sabancı Ventures) aracılığıyla ilk yatırımımızı gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı" dedi ve ekledi:  "Bu başarıda Sabancı Topluluğu'nun her bir çalışanına, özellikle pandemi sürecinde ortaya koydukları fedakarlıkları ve emekleri için teşekkür borçluyuz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye'nin Sabancı'sı olarak, ülkemiz için üretmeye ve değer katmaya devam edeceğiz."

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi'nin (WBCSD) Türkiye'den tek üyesi olduklarını da belirten Alper, "Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, uzun vadeli stratejimizde de yer alan çevresel, sosyal ve yönetişimsel sürdürülebilirlik hassasiyetlerini ön planda tutarak çalışmaya devam edeceğiz" diye ekledi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Son dakika haberi | Sabancı Holding net kârı 3. çeyrekte yüzde 69 yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement