Sadakataşı Derneği Yemen'de Ramazan Çalışmasına Başladı - Son Dakika
Güncel

Sadakataşı Derneği Yemen'de Ramazan Çalışmasına Başladı

Sadakataşı Derneği Yemen'in Marib ilinde iç savaştan kaçarak kamplara sığınan ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ve adak kurbanı eti dağıttı.

05.05.2019 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sadakataşı Derneği Yemen'in Marib ilinde iç savaştan kaçarak kamplara sığınan ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ve adak kurbanı eti dağıttı.

Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Doğan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayı çalışmaları kapsamında iç savaş sebebiyle nüfusu 300 binden milyonlara çıkan Marib ilindeki kamplarda bulunan sığınmacılara ramazan kampanyasının ilk gününde 2 bin 200 kişilik gıda yardımında bulunduklarını belirtti.

Her bir aileye 25 kilo un, 2 litre yağ, 10 kilogram pirinç, 10 kilogram şeker, 3 kilogram hurma, 10 adet balık konservesi, 20 ekmek ile sebze ve meyveden oluşan gıda yardımı yaptıklarını ifade eden Doğan, 60 aileye de adak ve akika kurbanı eti dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Doğan, "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Türk halkının Yemenliler için yaptıkları yardımları sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Yemen'deki yardım çalışmalarımız kapsamında 240 tanker su, 500 bayramlık kıyafet, nakdi yardım, mobil sağlık taraması, 11 bin 200 kişiye gıda yardımı ve bin 800 kişiye iftar vermeyi hedefliyoruz." dedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülke açlık, kolera, çatışma ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sadakataşı Derneği Yemen'de Ramazan Çalışmasına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement