Said Nursi'nin Hatırasına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Said Nursi'nin Hatırasına Yoğun İlgi

Eşber Ayaydın - Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiği Şanlıurfa'da, şahsi kitapları, cübbesi, gözlüğü ve kıyafetleri ile kullandığı malzemelerinden oluşan, "mini müze" görünümündeki sergi, her yıl çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor.

21.02.2013 12:26

Eşber Ayaydın - Bediüzzaman Said Nursi'nin vefat ettiği Şanlıurfa'da, şahsi kitapları, cübbesi, gözlüğü ve kıyafetleri ile kullandığı malzemelerinden oluşan, "mini müze" görünümündeki sergi, her yıl çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Said Nursi'nin, 1960 yılında hayatının son günlerini geçirdiği otelin odası ile toprağa verildiği Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki kabir yeri, sevenlerinden yoğun ilgi görüyor.

Yılın her döneminde gruplar halinde kente gelen çok sayıda ziyaretçi Bediüzzaman Said Nursi'nin hatıralarının izini sürüyor.

Bediüzzaman'ın talebesi Abdülkadir Badıllı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Said Nursi'nin 1951 yılında Şanlıurfa'ya gönderdiği cübbesi, somyası ve temin ettikleri bazı eşyalarını hala muhafaza ettiklerini belirtti.

Said Nursi'nin eşyalarını bir araya getirmenin kolay olmadığını ifade eden Badıllı, "Bunların bir kısmını üstat hazretleri kendisi göndermiş. Yataklarını, cübbesini, çamaşırlarını... Biz ayrıca onun kitaplarını ve bazı eşyalarını da ağabeylerden temin ettik. Bu eşyaların en çoğunu da merhum avukat Bekir Berk buldu. Nerede bir tane varsa gidip yalvarmış yakarmış hepsini almış, tahmin ediyorum 100 küsur kalem eşyası var" dedi.

-"El yazısından oluşan eserleri var"-

Muhafaza altına alınan eşyalardan bir kısımını Nur Zehraiye Camisi'nde oluşturulan bir odada sergilediklerini hatırlatan Badıllı, özellikle hafta sonu ve yaz dönemlerinde çok sayıda kişinin burada oluşturulan eşyaları görmek için kente geldiğini söyledi.

Sergilenen özel eşyaların yanı sıra Said Nursi'nin kendi el yazısından oluşan eserlerinin de aynı alanda bulunduğuna işaret eden Badıllı, şunları kaydetti:

"Üstadın kendi kalemiyle düzeltmiş olduğu ve kimseninkine benzemeyen yazısıyla belli olan bu kitapları odada gösteriyoruz. Elimizdeki eserlerin hepsi değil bir kısmı burada. Bu kitapları inşallah ileride büyük bir kütüphanede, bilgisayar ortamına aktararak diğer insanların da istifade etmesine vesile olacak şekilde düzenlemek istiyoruz."

Kente gelenlerin Bediüzzaman'ın vefat ettiği oteldeki odasını da ziyaret ettiğini ifade eden Badıllı, buranın müzeye dönüştürülmesini istediklerini dile getirdi.

Bu konuyu otel sahipleriyle görüştüklerini fakat ücret konusunda anlaşmaya varamadıklarını bildiren Badıllı, "Üstat hazretleri orada vefat etti. Bu oteli muhafaza etmek lazım" diye konuştu.

Yayıncı: Sevil Çelik - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Said Nursi'nin Hatırasına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement