Şair Namık Kemal Tekirdağ'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şair Namık Kemal Tekirdağ'da Anıldı

"Vatan ve hürriyet şairi" Namık Kemal, doğumunun 178. yılında Tekirdağ'da anıldı.

21.12.2018 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Vatan ve hürriyet şairi" Namık Kemal, doğumunun 178. yılında Tekirdağ'da anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Namık Kemal Anıtı'ndaki törende Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tankcı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat tarafından çelenk konuldu.

Törenin ardından, Vali Yıldırım ve beraberindekiler Namık Kemal Evi'ni ziyaret ederek açılan sergiyi gezdi.

Namık Kemal Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kurt, yaptığı açıklamada, Namık Kemal'in Türk edebiyatının müstesna şairlerinden biri olduğunu söyledi.

Tekirdağ'da Namık Kemal'in büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Kurt, Namık Kemal'in dedesi Abdüllatif Bey'in vali olarak atanmasının ardından Tekirdağ'da ev kiraladıklarını vatan ve hürriyet şairinin de bu evde doğduğunu belirtti.

Kurt, Tekirdağ'da dünyaya gelen Namık Kemal'in 6 yaşına kadar şehirde kaldığını aktararak şunları kaydetti:

"Aralık ayı bizim için önemli. Çünkü Namık Kemal 21 Aralık 1840'ta doğuyor ve 2 Aralık 1888'de ebediyete intikal ediyor. Dolayısıyla 21 Aralık'ta Namık Kemal için anma etkinlikleri düzenliyoruz. Namık Kemal'in doğduğu evin zamanla yıkıldı. 19. yüzyıldan kalma 3 katlı bir Osmanlı evinin, dernekleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve gönüllü kuruluşların çalışmasıyla Namık Kemal Evi olarak düzenlenip 1993'te ziyarete açıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şair Namık Kemal Tekirdağ'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement