Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

13.06.2018 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ile görüşen Toçoğlu, seçim çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Toçoğlu, 24 Haziran seçimleri öncesinde teşkilatın tüm üyeleriyle sahada olduklarını belirterek, Sakarya'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güçlü bir destek sunacaklarını ifade etti.

Sakarya'ya bin 9 yeni öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme atama sonuçlarını açıkladı.

Buna göre kente çeşitli braşlardan bin 9 yeni öğretmen atanırken, kentten 158 öğretmen başka illere tayin oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, birçok eğitim kurumunun zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alınmasıyla Sakarya'ya gelen öğretmen sayısında ciddi bir artışın yaşandığını belirterek, bu durumda kentin norm öğretmen kadrosu açığının önemli bölümünün de giderildiğini ifade etti.

Kente atanan öğretmen sayısındaki önemli artışın eğitim camiası adına sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Durmuş, "İlimizi tercih eden öğretmenler arasında, Akyazı'ya 190, Hendek'e 187, Karasu'ya 141, Geyve'ye 102, Pamukova'ya 67, Ferizli'ye 62, Adapazarı'na 52, Sapanca'ya 49, Erenler'e 35, Kaynarca'ya 29, Söğütlü'ye 25, Karapürçek'e 21, Arifiye'ye 16, Serdivan'a 15, Kocaali'ye 13, Taraklı'ya 5 yeni öğretmen atandı." ifadesine yer verdi.

Karasu'da 2. Şirin Çocuk Festivali

Karasu Belediyesinin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek Şirin Çocuk Festivali 16 Haziran Cumartesi günü Karasu 32 Evler futbol sahasında yapılacak etkinliklerle başlayacak.

Festivalde dans gösterilerden, tiyatro oyunlarına, müzikallerden, yarışmalara, turnuvalardan, oyun istasyonlarına kadar birbirinden eğlenceli, renkli ve eğitici etkinlikler yapılacak.

Karasu terminalinin zemini yenilenecek

Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, asfalt tamir ve asfalt yenileme çalışmaları kapsamında ilçe terminalinde zemin çalışmaları başlattı.

Karasu'da asfalt sezonunun başladığını belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, şunları kaydetti:

"İlçemiz genelinde hizmetlerimiz devam ediyor. Bir taraftan Atatürk Bulvarı'ndaki çalışmalarımızı sürdürürken diğer taraftan da zamanla deforme olan alanlarımızın yenileme hizmetlerini yapıyoruz. Bu hizmetler kapsamında ilçemiz terminalinin zemininde kapsamlı bir asfalt çalışmasını hafta sonu itibari ile başlattık. Okulların kapanıp yaz sezonunun tam anlamıyla açıldığını ve önümüzün Ramazan Bayramı olması dolayısı ile tatil için gelen vatandaşlarımızın en çok kullanacağı alan olan ilçe terminalimizde önemli bir çalışmaya imza attık. Bu alandaki hizmetlerimiz devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement