Sakarya İl 1.'Si Cevat Ayhan Oldu - Son Dakika
Güncel

Sakarya İl 1.'Si Cevat Ayhan Oldu

Sakarya İl 1.\'Si Cevat Ayhan Oldu

Oyak Liselerarası Matematik Yarışması"nın Sakarya birincisi 31.90 puanla Cevat Ayhan Fen Lisesi oldu.

16.01.2012 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın 7 yıldan beri katıldığı "Oyak Liselerarası Matematik Yarışması"nın Sakarya birincisi 31.90 puanla Cevat Ayhan Fen Lisesi oldu. Sakarya'nın gurur olan Cevat Ayhan Fen Lisesi ayrıca gösterdiği başarısıyla da, aldığı puanıyla Türkiye ikinciliğine de ismimi yazdırdı.

483 DEVLET LİSESİ VE BİN 932 ÖĞRENCİ YARIŞTI

Oyak Grubu Şirketlerinin bulunduğu illerde 10 yıldan bu yana düzenlenen, Sakarya'nın da 7 yıldan beri katıldığı "Oyak Liselerarası Matematik Yarışması"nın İl Birinciliği SAÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla açıklandı. 19 Kasım 2011 Cumartesi günü düzenlenen birinci aşama sınavında 15 ilden toplam 483 devlet lisesi ve bin 932 öğrenci kıyasıya yarıştı.

SAKARYA'DAN 40 LİSEDEN 160 ÖĞRENCİNİN KATILDI

Sakarya'dan 40 liseden 160 öğrencinin katıldığı yarışmada aldığı 31.90 puanla Cevat Ayhan Fen Lisesi Sakarya birincisi olurken, gösterdiği başarısıyla da Türkiye ikinciliğine de ismimi yazdırdı. Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi 27.40 puanla Sakarya İkincisi (Türkiye 22'incisi) olurken, Geyve Anadolu Lisesi de 27.13 puanla Sakarya Üçüncüsü (Türkiye 26'ıncısı) oldu.

SAÜ'DE ÖZEL TÖREN DÜZENLENDİ

Törene; Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü ( Düzce'nin yeni İl Milli Eğitim Müdürü) Murat Yazıcı, Sakarya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Arslan, OYAK Grubu'na bağlı Bolu Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel, Genel Müdür Yardımcısı Memiş Vanlı, Lojistik Hizmetler Müdürü Kenan Karaerkek, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

MATEMATİK BÖYLELİKLE EVRENSEL BİR DİLDİR

Törende konuşan OYAK Bolu Çimento Genel Müdürü Kemal Doğansel; Oyak Liselerarası Matematik Yarışması"nı Hayat Matematiktir" sloganıyla Sakarya'da 7 yıldır gerçekleştirdiği ifade ederek, Sakarya'nın bu konuda başarılı iller arasında olduğunu söyledi. Temel amaçlarının "Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek. Gençlere Matematik sevgisini aşılamak ve kişisel iç disiplini artırmak. Farklı dünyalara kapılar açmak" olduğunu söyleyen Doğansel; "Matematik böylelikle Evrensel bir dildir. İnsanlığın ortak düşünme aracıdır. Hem bilim, hem de sanat olduğunu, bireylerin analiz, sentez, kavrama gibi akıl yürütmelerine olanak sağlamaktadır" dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İÇİN OYAK'A TEŞEKKÜR

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da OYAK Grubu'na bağlı Bolu Çimento'nun 10 yıldır güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attığını söyledi. Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz ise konuşmasında öğrencilere nasihatte bulunarak; "Hiçbir şeyi zor olarak görmemelisiniz. İnsanlar gayret edip çalıştığında, başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Sizler birer mucit gençler olarak yetişmelisiniz. OYAK Grubu'na bağlı Bolu Çimento Liselerarası Matematik Yarışması'yla sosyal sorumluluk projesi yapıyor. Matematik yarışması dışında, Fizik, Kimya ve Teknoloji konularında da projeler yapılmalıdır" dedi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE HEDİYE ÜZERİNE HEDİYE

Konfeti ve köpük yağmuru altında gerçekleşen Ödül töreninde ayrıca; yarışmaya katılan tüm öğrencilere duvar saati ile "Oyunun Kurallarını Fizik Söyler" isimli kitap verilirken, yarışmaya katılan tüm okullara da 1000 ile 2000 TL arasında nakdi yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine de 1'er Cumhuriyet altını verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sakarya İl 1.'Si Cevat Ayhan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement