Salon'da Bu Hafta - Son Dakika
Güncel

Salon'da Bu Hafta

Avrupa ve Balkanlar'ın en hızlı piyanisti Lubomyr Melnyk piyanosuyla Salon'da sahnesinde şov yapacak

16.03.2016 14:07

Beethoven ve Brahms'tan etkilenerek küçük yaşta besteler yapmaya başlayan daha sonra bu yeteneğini aldığı klasik müzik eğitimiyle pekiştiren Ukraynalı piyanist, besteci Lubomyr Melnyk 1970'lerin minimalist müzik akımından ilhamını alıyor. KMH: Piano Music In The Continuous Mode adını taşıyan ilk albümünü 1979'da yayımlayan ve farklı bir piyano tekniğiyle icra edilen "Continuous Music" adlı türün öncüsü olarak tanınan Melnyk, dünyanın en hızlı konser piyanistleri arasında yer alıyor. Usta piyanist ve besteci daha önce Peter Broderick, Nils Frahm ve Robert Raths ile işbirliği yaptı.

Müziğini etkileyen olay ve olguların, aynı zamanda ruhunu ve kalbini etkileyen şeyler olduğunu ifade eden Lubomyr Melnyk, dinleyenleri kendine hayran bırakan müzik tekniği ve besteleriyle 16 Mart Çarşamba akşamı 21.30'da Salon'da piyanonun başına geçiyor. Etkinik biletleri oturmalı (numarasız) 45 TL, Ayakta 35 TL, Öğrenci 25 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Güçlü sesi, kendine özgü vokalleri ve müziğine getirdiği gotik estetik anlayışıyla Nadine Shah Salon sahnesinde

İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Nadine Shah, 2012'de ilk EP'si Aching Bones ile ilgiyi üzerine topladı. 2013'te yayımladığı ilk albüm Love Your Dum And Mad intihar eden iki arkadaşına atfeden Shah, karanlık ve gotik tarafıyla müzik çevrelerinden büyük övgü topladı. Blur ve Depeche Mode gibi İngiliz devlerinin prodüktörü olan Ben Hillier ile kaydettiği ikinci albümü Fast Food'u 2015 Nisan ayında yayımlandı. Çalışmalarıyla Mercury Prize'a aday olan ünlü prodüktör Ghostpoet'in Shedding Skin albümünde iki parçasında vokalleri üstlenen Nadine Shah, 2010'ların PJ Harvey'si olarak nitelendiriliyor.

Oldukça güçlü bir ses, nev-i şahsına münhasır bir vokal, gotik bir estetikle parçalarını dinleyici ile paylaşmaya hazırlanan, Nick Cave ile PJ Harvey aşkının paralel evrendeki meyvesi Nadine Shah, 17 Mart Perşembe akşamı 21.30'da Salon'da sahneyi devralıyor. Etkinlik biletleri ayakta, tam 45 TL, öğrenci 35 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Daha önce bütün biletleri tükenen iki konserle Salon izleyicisiyle tanışan Sleep Party People rüyaları çağrıştıran fon müzikleriyle Salon'da

Danimarkalı dream-pop projesi Sleep Party People, Danimarkalı müzisyen Brian Batz'ın müzikal girişimlerinden bir tanesi olarak ortaya çıktı. İlhamını Boards Of Canada, David Lynch ve Erik Satie'nin çalışmalarından alan Sleep Party People 2010 yılında piyasaya sürdükleri ve kendi adlarını taşıyan ilk albümlerinin ardından 2012'de ikinci albümleri We Were Drifting On a Sad Song ile kuzeyden gelen hayalsi, dingin ve daima melankolik melodilerin temsilcileri haline geldiler. Avrupa ve Asya turları ile dinleyici kitlelerini iyice genişlettiler. Son albümleri Floating 2014'te dinleyicilerle buluştu.

Brian Batz ve diğer grup üyelerinin sahneye tavşan maskeleriyle çıktığı Sleep Party People, Mogwai ve Sigur Ros gibi post rock'ın efsane isimlerini andıran parçalarıyla 18 Mart Cuma gecesi 22.00'de Salon'a geliyor. Etkinlik biletleri ayakta, tam 60 TL, öğrenci 45 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Caz gitaristlerinin en büyük ilham kaynaklarından Wes Montgomery Salon'da anılıyor

nuDC ve Salon İKSV işbirliğiyle gerçekleştirilen konserler serisi Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı 2016'da anılacak bir diğer büyük müzisyen Wes Montgomery olacak. Caz müziğin efsanelerinin anıldığı konserler serisi kapsamında 2011'de Billie Holiday, Ella Fitzgerald ve Nina Simone gecelerinde İstanbul caz sahnesinin önde gelen müzisyenleri seyirciyle buluştu. 2012'de Frank Sinatra, Ray Charles ve Antonio Carlos Jobim'in anıldığı konserler kapsamında 2013'te Cole Porter, George Gershwin ve Duke Ellington Salon'da anılmıştı. 2014'te Miles Davis, Louis Armstrong ve Chet Baker gecelerinde "trompet dahileri vokallerle renklendi". 2015'te ise saksofon virtüözleri için gerçekleştirilen saygı duruşları Charlie Parker, Stan Getz ve John Coltrane adına yapıldı.

Garanti Caz Yeşili: Caz Ağacı 2016'da ise caz gitaristleri anılıyor. Joe Pass ile başlayan konser serisi, caz gitaristlerinin en büyük ilham kaynaklarından biri olan Wes Montgomery gecesiyle devam ediyor. 19 Mart Cumartesi akşamı 22.30'da Cem Tuncer (gitar), Ayşe Gencer, Ece Göksu, Elif Çağlar (vokal), Kağan Yıldız (kontrbas), Ferit Odman (davul) ve Vedat Özdemiroğlu'nun (sunucu) Montgomery'nin parçalarını Salon'da dinleyicilerle buluşturacağı gecenin biletleri ayakta tam 40 TL, öğrenci 30 TL olmak üzere Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salon'da Bu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement