Salon’da Mayıs Ayı Çok Hızlı Geçecek! - Son Dakika
Kültür Sanat

Salon’da Mayıs Ayı Çok Hızlı Geçecek!

Salon’da Mayıs Ayı Çok Hızlı Geçecek!

Dijital müziğin sıradışı grubu Black Dıce İle Salon'da benzersiz bir deneyim

03.05.2011 10:09  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salon, Mayıs ayında birbirinden önemli isimlere ev sahipliği yapıyor! Beş yıllık bir aradan sonra yeniden İstanbul'da hayranlarıyla buluşacak Hooverphonic, Belçika alternatif rock sahnesinin favori isimlerinden dEUS, deneysel elektronik müzikleriyle Black Dice, cazın modern yorumcusu Jose James ve dünyaca ünlü davul virtüözü Jack DeJohnette gibi isimler Mayıs ayında Salon'un konuğu olacak. Yaz ayları boyunca tadı damağınızda kalacak bu konserleri kaçırmayın.

Dijital müziğin sıradışı grubu Black Dıce İle Salon'da benzersiz bir deneyim

10 Mayıs Salı, saat 22.00

Ayakta 25 TL, öğrenci 15 TL

1997'den bu yana Brooklyn'de üç kişilik bir ekiple noise-rock türünün hakkını fazlasıyla veren Black Dice, sıra dışı deneysel müziğini Salon sahnesine taşıyor. Bant işbirliğiyle, Music is Fun by Lenovo konser serisi kapsamında 10 Mayıs Salı gecesi saat 21.00'de başlayacak konserde Black Dice, Salon seyircisine benzersiz bir deneyim yaşatacak.

Noise-rock'ın önde gelen temsilcilerinden Black Dice, bugüne dek beş stüdyo albümü yayımladı. Topluluk, gitar ve davul gibi klasik rock enstrümanları yerine bilgisayar, sampler ve efekt pedalı gibi öğelerle psychedelic sound'unu oluşturuyor. Tiyatro salonlarından sanat galerilerine, depolardan müzelere kadar, her yeri performans mekanına çevirebilen Black Dice'ın 90'lardaki ilk performanslarının genellikle 15 dakikanın altında sürdüğünü ve bu 15 dakika içinde seyirciler ya da grup üyelerinin yaralanmalarına varan hareketlilikte geçtiğini belirtmekte fayda var…

HOOVERPHONIC'LE İKİ GECE ÜST ÜSTE SALON SEFASI!

17 Mayıs Salı ve 18 Mayıs Çarşamba, saat 22.00

Ayakta 45 TL, öğrenci 25 TL

Belçikalı dünyaca ünlü topluluk Hooverphonic, Garanti Bankası sponsorluğunda, 17 Mayıs Pazartesi ve 18 Mayıs Salı geceleri saat 22.00'de iki gece üst üste Salon seyircisiyle buluşuyor. En son 2006 yılında İstanbul'a gelen ve unutulmaz bir konser veren topluluk, beş yıl aradan sonra,

The Night Before albümünün turnesinin İstanbul ayağında yeniden hayranlarıyla buluşacak.

Trip hop, ambient ve electronica türlerini ustalıkla harmanlayan Hooverphonic, ilk albümünü 1996 yılında yayımladı. Trip-hop tarzı olarak gösterilen bu albümün ardından, kısa bir süre içerisinde müziğini sınıflandırılamayacak kadar genişleten topluluk Bernardo Bertolucci'nin Stealing Beauty filminin soundtrack'inde yer alan 2Wicky parçasıyla uluslararası çapta bir ün kazandı.

Beşinci stüdyo albümü No More Sweet Music'i Kasım 2005'te çıkartan grup ardından onuncu yıllarını 2006'da yayımlanan toplama bir albümle kutladı. Albümleri dünya çapında bir milyonun üzerinde satan Hooverphonic, son olarak 2007 yılında The President of the LSD Golf Club isimli bir albüm yayımladı. Topluluğun ilk solisti Geike Arnaert'in 2008 yılında ayrılmasının ardından 2010 yılında yayınladıkları single The Night Before'un klibinde, 14 ayrı solistin deneme kayıtları gösterildi; birkaç gün sonra da içlerinden sesiyle herkesi büyüleyen Noémie Wolfs Hooverphonic'in yeni solisti olarak ilan edildi. The Night Before adlı single'larından yaklaşık 1 ay sonra yayımlanan aynı adı taşıyan albümle Belçika'da iki Platinum ödülü aldılar.

dEUS AYKIRI TARZINI SALON'DA DUYURUYOR

20 Mayıs Cuma ve 21 Mayıs Cumartesi, saat 22.00

Ayakta 40 TL, öğrenci 25 TL

Belçika alternatif rock sahnesinin medarıiftiharlarından dEUS, son albümleri için düzenlenen Avrupa turnesinin İstanbul ayağında, Ovi Müzik Series by Nokia konser serisi kapsamında iki gece üst üste Salon'da!

1991 yılında kurulan topluluk, 90'lı yıllar boyunca üç albüm yayımladıktan sonra büründükleri sessizliği 2005 yılında yayımladıkları Pocket Revolution albümüyle bozdu. 2008'de yayımlanan Vantage Point, topluluğun sound'unun geliştiğini, başına buyruk tavırları sürdürdüğünü gösteriyordu. 2011'de Keep You Close isimli albümlerini yayınlamaya hazırlanan, Tom Barman'ın ifadesiyle bu "tarifi zor" grup, 20 Mayıs Cuma ve 21 Mayıs Cumartesi geceleri saat 22.00'da Salon'da izlenebilir.

dEUS, sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olarak yer alıyor. Grup, 2006'nın Ekim ayında, solist Tom Barman'in girişimcilerinden biri olduğu "0110 Festival for Tolerance"da yer aldı. Birçok Belçika kökenli grubu bir araya getiren bu festival, ırkçılık, fanatizm ve şiddete karşı konumlanmıştı. Aynı zamanda yönetmen olan Tom Barman kendi kliplerinin yanı sıra bu ay Salon'un bir diğer konuğu olan Hooverphonic'in de kliplerini yönetti.

CAZIN MODERN YORUMCUSU JOSE JAMES

SALON'A KONUK OLUYOR

27 Mayıs Cuma, saat 22.00

Ayakta 30 TL, öğrenci 20 TL

John Coltrane ve Billie Holiday gibi cazın ve Marvin Gaye gibi soul'un ustalarının izinden giden Jose James, 27 Mayıs Cuma gecesi saat 22.00'da Salon seyircisiyle buluşuyor. Çocuk yaşta radyo kanalları arasında gezinirken keşfettiği cazı, soul ve hip-hop tınısıyla birleştiren Jose James, uluslararası müzik arenasında hızlı ve etkileyici bir şekilde edindiği yerini, kısa sürede Umbria, Nice, North Sea gibi caz festivalleri ve onlarca ülkede verdiği konserlerle sağlamlaştırdı. Sanatçı, "Embraceable You", "Autumn in New York" ve "Lush Life" gibi caz klasiklerinin güncel yorumlarını Salon takipçileriyle paylaşmaya hazırlanıyor. Sanatçıya konserde davul da Richard Spaven, bas gitarda Chris Smith ve keyboardlarda ise Grant Windsor eşlik edecek.

EFSANE VİRTÜÖZ JACK DEJOHNETTE SALON'DA

28 Mayıs Cumartesi, saat 21.30

Masa 50 TL, öğrenci 30 TL

Dünyaca ünlü davul virtüözü Jack DeJohnette, Mayıs ayında Salon'da! Kariyeri boyunca John Coltrane, Miles Davis, Ornette Colman, Sun Ra gibi caz tarihinin neredeyse tüm önemli figürleriyle birlikte çalışan Jack DeJohnette, 30'u kendine ait olmak üzere, 100'e yakın albümde yer aldı. Kendi müziğini, "Her tür etkileşime açık. İçinde elektronik de var, akustik de. Doğu, Ortadoğu, Uzakdoğu, Afrika'nın tüm ritimlerine, ezgilerine açık. Dinleyiciyi iletişime, yerinde sallanmaya, ritim tutmaya teşvik ediyor." şeklinde tanımlayan Jack DeJohnette, Blues Brothers filminde de Alligator Blues Band'in üyesi olarak da hafızalara kazındı.

Konserde alto saksafon da Rudresh Mahanthappa, gitarda David Fiuczynski, keyboardda George Colligan, basgitarda Jerome Harris'le sahne alacak olan ünlü virtüöz Jack DeJohnette, dünyanın ritmini 28 Mayıs Cumartesi gecesi saat 21.30'da Salon sahnesine taşıyacak.

BİLETLER

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, biletlerini öncelikli ve %25'e varan özel indirimlerle temin edebiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com adresi ziyaret edilebilir.

Ocak 2010'dan bu yana farklı sanat disiplinlerini çatısı altında toplayarak, caz, alternatif ve klasik müzik konserleri, tiyatro gösterileri ve edebiyat etkinliklerine ev sahipliği yapan Salon, Yasmin Levy, The Tiger Lillies, Charlie Haden, Peter Cincotti, Medeski Martin & Wood, Jimi Tenor , Tony Allen, Marcus Miller, The Notwist, Brazzaville, Terence Blanchard, Midlake, These New Puritans, The Magic Numbers, Melissa Auf der Maur, Mystery Jets, Ez3kiel, Aldo Romano, Isobel Campbel, Mark Lanegan, Sarah Jane Morris, Joan as Police Woman, Billy Cobham, Ralph Towner , Paolo Fresu, Patrick Watson ve Amp Fiddler gibi dünyaca ünlü isimleri sahnesinde ağırladı. Salon, Mayıs sonunda, yeni sezonun başlayacağı Eylül başına kadar kapılarını kapatacak.

SALON

İstanbul Kültür Sanat Vakfı

Nejat Eczacıbaşı Binası

Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Salon’da Mayıs Ayı Çok Hızlı Geçecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement