Salon Programına Sürpriz İsimler Eklendi - Son Dakika
Güncel

Salon Programına Sürpriz İsimler Eklendi

Salon Programına Sürpriz İsimler Eklendi

Salon'un Yeni Sezonu 4 Ekim'de Saint Etienne konseriyle başlıyor.

24.09.2012 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALTERNATİF ROCK'IN EFSANE İSİMLERİNDEN MARK LANEGAN SALON'DA, BİLETLER 28 EYLÜL'DE SATIŞTA

Rock dünyasının en karizmatik adamlarından, Screaming Trees'in kurucusu ve efsane solisti, Queens Of The Stone Age'in akıl hocası, yol göstericisi Mark Lanegan Salon'un yeni sezon konuklarından olacak. Alternatif rock sahnelerinin 80 ve 90'lı yıllardaki en önemli temsilcilerinden Mark Lanegan, kendi adını taşıyan grubuyla 11 Aralık Salı gecesi 21.30'da Salon takipçileriyle buluşacak.

Mark Lanegan'ın, Mark Lanegan Band ile geçtiğimiz aylarda yayımladığı son albümü Blues Funeral'ın prodüksiyonunu, Bubblegum albümünde olduğu gibi Alain Johannes üstleniyor. Screaming Trees döneminde olduğu kadar, solo kariyerinde önemli işlere imza atan, PJ Harvey, Queens of the Stone Age, Greg Dulli, Isobel Campbell gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla sık sık isminden söz ettiren Mark Lanegan rock müziğin son yıllardaki en güçlü sesleri arasında sayılıyor. Mark Lanegan konserinin biletleri 28 Eylül Cuma günü, Biletix satış sistemi ve İKSV'den 35 ve 25 TL (öğrenci) olarak satışa çıkacak. Konser biletleri Lale Kart üyeleri için 26 Eylül Çarşamba günü satışta olacak.

İSTANBUL ALTERNATİF SAHNESİNİN BAŞARILI İSİMLERİ

YENİ SEZONDA SALON'DA BULUŞUYOR

Demonation No.3, 6 ve 7 Ekim'de Salon'da

Bant Mag. ekibi tarafından düzenlenen ve yerel müzik sahnesinde üretimlerini bağımsız yollarla sürdüren isimlerinin sahne aldığı Demonation Festivali'nin üçüncüsü, 6 Ekim Cumartesi ve 7 Ekim Pazar tarihlerinde Jameson Irish Whiskey sponsorluğunda Salon'da gerçekleştiriliyor.

2010 yılından bu yana herhangi bir büyük plak şirketine bağlı olmaksızın, kayıtlarını kendi imkanlarıyla yayınlayan gruplara ev sahipliği yapan Demonation Festivali She Past Away, On Your Horizon, Seni Görmem İmkansız, Soft Gates, Oak, Post Dial, Hayvansaray gibi pek çok grubun tanınmasına ön ayak oldu.

Demonation Festivali'nin bu yılki konukları arasında Halimden Konan Anlar, Change of Plans, Murat Üf Yaa, Islandman, Fakap, Roadside Picnic, Sami Baha, Orchestra Volatile ve Umman Türkoğlu gibi isimler yer alıyor. Farklı türlerden taze isimleri müzikseverlerle buluşturacak Demonation No.3 'ün biletleri, 28 Eylül'den Biletix'ten ve İKSV'den satın alınabilir. Tek günlük biletler 25 TL, 20 TL (öğrenci), iki günlük kombine biletler ise 40 TL, 30 TL (öğrenci).

123, Eski ve Yeni Şarkılarıyla 17 Ekim'de Salon'da

Modern caz topluluğu 123, 17 Ekim Çarşamba akşamı Salon'un konuklarından. Burak Irmak (rhodes, org), Feryin Kaya (gitar, bas), Dilara Sakpınar (vokal, lido, synth) ve Berke Can Özcan'dan (davul) oluşan ekibin, Kasım 2009'da aisha records etiketiyle 230 sayfalık bir illüstrasyon kitabıyla birlikte yayımlanan ilk albümleri aksel büyük beğeni topladı. Dünyaca ünlü Norveçli trompetçi Arve Henriksen ile çalıştıkları ikinci albümleri arve'yi takiben üçlemenin son albümü lara Ocak 2012'de yayımlandı. 123 konser biletleri oturmalı (numarasız) 30 TL ve öğrenci 25 TL olarak satılıyor.

Portecho Yeni Albümünün ilk konserinde Salon'da !

Deniz Cuylan ve Tan Tunçağ'dan oluşan Portecho, Motherboy adlı son albümlerini 31 Ekim Çarşamba akşamı ilk kez Salon takipçileri için çalacak. 2005'te kurulan grup 2006'da yayınladıkları Undertone isimli ilk albümleri ile kısa sürede büyük kitlelere ulaşarak ses getirdi. İkinci albümleri Studio Plastico ile hayran kitlesini hem büyük ölçüde genişleten hem de sağlamlaştıran grup için New York Times "hızla yükselen, geleceği parlak grup" olarak nitelendirdi. Portecho'nun uzun süredir beklenen konserinin biletleri 25 TL ve öğrenci 20 TL olarak satılıyor.

Alternatif Rock Sahnelerinin Sevilen İsmi Asfalt Dünya, Kasım ayında Salon'da

Güçlü şarkı sözleri ve teatral sahne performanslarıyla ilk günden beri dikkatleri üstüne çeken Asfalt Dünya 10 Kasım Cumartesi akşamı Salon sahnesinde olacak. 1997 yılında Emrah Özdamar ile Ertan Haktanır tarafından kurulan Asfalt Dünya, "Ormanlar Kralı" adlı ilk albümlerini 2007 yılında çıkardı. Albümden yayınlanan ilk video klip, "Beni Severmiş O" büyük bir hayran kitlesi yakaladı ve şarkı birçok listede bir numaraya kadar yükseldi.  2009 yılında, davulda Yüksek Sadakat, Playground, Peri ve Kerim Çaplı gibi müzisyen ve gruplarda müzik çalışmaları yapmış Deniz Alemdar'ın dahil olduğu Asfalt Dünya, konserinin biletleri ayakta 25 TL ve öğrenci 20 TL.

İlk Albümleri Kaba Saz ile Büyük Bir Hayran Kitlesi Edinen Kırıka,

Yeni Albümünün Tanıtım Konseri için Salon'da

Dionyssos coşkusu ile zeybeklere, rebetikolara, tangolardan, oyun ve kasap havalarıyla devam eden alternatif rock topluluğu Kırıka, 23 Kasım Cumartesi akşamı Salon'da. 2008 yılından Baykuş Müzijk etiketiyle yayımlanan ilk albümleri Kaba Saz, Bant ve Roll dergileri tarafından yılın en iyi albümleri arasında gösterildi. Şarkıları Organize İşler ve Dondurmam Gaymak filmlerinde kullanılan Kırıka, yeni albümlerinin tanıtım konserini Kasım ayında Salon'da verecek

SALON'DA "MURAT BEŞER'LE MÜZİK SOHBETLERİ" BAŞLIYOR

İlki 30 Ekim Salı günü yapılacak olan müzik dünyasının farklı meselelerin tartışalacağı "Murat Beşer ile Müzik sohbetleri" bundan sonra her ay Salon'da. Müzik yazarı, eleştirmen, radyo yapımcısı ve müzik direktörü olan DJ Murat Beşer başkanlığında yapılacak olan müzik sohbetlerinde her ay farklı konuklarla sadece müzik konuşulacak. Müzik dünyası ile ilgili izlenimler, yorumlar, sorunlar ve öngürüler, dünyada ve Türkiye'deki müzik festivalleri ile ilgili Murat Beşer'in moderatörlüğünde görüşler paylaşılacak.

30 Ekim Salı günü yapılacak olan "Murat Beşer ile Müzik Sohbetleri"nin ilk konukları Pelin Opcin (İKSV), Murat Abbas (Pozitif) ve Siyabend Süvari (Purple Concerts) olacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek "Murat Beşer ile Müzik Sohbetleri" için pazarlama@iksv.org adresinden randevu alabilirsiniz.

Salon Biletleri Nerede?

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, biletlerini öncelikli ve %25'e varan özel indirimlerle temin edebiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com adresi ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salon Programına Sürpriz İsimler Eklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement