Sami Yusuf Suriyelilerin Acılarına Şarkı Yaptı - Son Dakika
Kültür Sanat

Sami Yusuf Suriyelilerin Acılarına Şarkı Yaptı

Sami Yusuf Suriyelilerin Acılarına Şarkı Yaptı

Dünyaca ünlü Azeri asıllı İngiliz müzisyen Sami Yusuf, Ürdün'de ziyaret ettiği Suriyeli mültecilerin kampındaki teyzenin isteğini kırmadı.

19.02.2014 15:31

Sami Yusuf, geçen yıl Ürdün'deki Suriyeli mültecilerin kampını ziyareti sırasında karşılaştığı tablonun içler acısı ve orada hissettiği acının tarif edilemez olduğunu söyledi.

BİZİM İÇİN ŞARKI SÖYLE İSTEĞİNİ KIRMADI

Yusuf, kamptaki izlenimlerini şöyle anlattı: "Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı elçisi olarak gittiğim kampta karşılaştığım insanlara onlar için ne yapabileceğimi sordum. Orta yaşlı bir kadın bana şu cevabı verdi: 'Sami, sadece bizim için şarkı söyle.
Biz bu acıları inşallah geride bırakacağız. Sadece bir şarkı söyle ki tüm dünya tüm acılarımızı bilsin'. O yüzden 'Sessiz Kelimeler' isimli parçamı Suriyeli insanlara adadım."

SURİYELİLER BU DURUMU AŞACAK

Şarkıyı yaparken mümkün mertebe siyasetin etkisinden uzak kalmaya çalıştığını söyleyen Yusuf, "Siyaseti sevmiyorum, bu yüzden bu parçamda tüm bölgeye dağılmış olan 1 milyondan fazla insanın acılarını ve ne kadar güçlü olduklarını anlatması açısından sadece 'sessizliği' resmetmesini istedim. Bu durum çok üzücü ancak Suriye ve Suriye insanı bu durumu aşacaktır, çok metanetli ve harika insanlar" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Sami Yusuf Suriyelilerin Acılarına Şarkı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement