Samm, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'ndaydı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Samm, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'ndaydı

Samm, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı\'ndaydı

Samm Teknoloji, Wall-Marker ile fark yarattı.

12.01.2012 08:57

Samm Teknoloji, Wall-Marker ile fark yarattı.

Telekom, bilişim ve endüstriyel ürünlerde uzmanlaşmış bir mühendislik firması olan Samm Teknoloji, 4 gün boyunca bilişim sektörünün kalbinin attığı CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'ndaydı.

6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenen fuarda, Avrasya bilişim dünyası bir araya geldi. Samm teknoloji bu platformda, akıllı tahtaları geride bırakan akıllı projeksiyon sistemi "Wall-Marker" ile fark yaratırken, ünlü Karikatürist Uğur Durak, katılımcıların karikatürlerini çizdi. Uğur Durak'ın Wall-Marker kalemiyle tahtasız akıllı tahtada (Wall-Marker özelliğiyle tüm yüzeyler akıllı tahta oluyor) çizdiği karikatürler yoğun ilgi gördü.

Tahtasız Akıllı Tahta, Wall-Marker

Tahta maliyetini ortadan kaldıran Wall-Marker'ın, kendine özel sistemi sayesinde tüm yüzeyler akıllı tahta oluyor ve bu sayede özel hiçbir zemine ve tahtaya gerek duymadan istenilen büyüklükte akıllı zemin oluşturulmasına imkan sağlıyor. Duvara yansıtılan görüntü üzerinde Wall-Marker interaktif kalemiyle de işlem yapmak oldukça kolay.

Projeksiyon cihazınız varsa?

Samm Teknoloji'nin yerli mühendislikle geliştirdiği sistem, diğer projeksiyon cihazlarını da akıllandırabiliyor. Eğer projeksiyon cihazınız varsa, onu Wall-Marker modül ile akıllandırabilirsiniz.

Neden Wall-Marker almalıyım?

• En ucuz akıllı tahta Wall-Marker'dır. Çünkü ayrıca bir tahtaya gereksinim yoktur, duvarda çalışır.

• Bakım gerektirmez, montajı ve kullanımı çok kolaydır.

• Taşıması çok kolaydır. Çünkü tahtanızı değil, aklınızı taşıyorsunuz.

• Performansı çok iyidir. Bilgisayarınızı etkilemez.

• En akıllı Tahta'dır. Tüm yüzeyleri akıllı tahtaya çevirir.

• Uzun süre kullanabilirsiniz. Wall-Marker kalemi, yere düşmelerden veya hafif darbelerden etkilenmez.

• Herkes sahip olabilir. Ekonomik olarak cebinizi sarsmaz.

• Yazılımı ücretsizdir. www.wall-marker.com adresinden sahip olabilirsiniz.

Samm Teknoloji, Telekom Ürünleri'ni de tanıttı

Samm Teknoloji, ana iş kollarından olan telekomünikasyon pasif ürünlerini de CeBIT Bilişim Eurasia'da tanıttı.

Özellikle evlere kadar fiber olarak bilinen FTTH teknolojisinde en çok deneyime sahip firmalardan birisi olan Samm Teknoloji, GPON projelerinde kullanılan ürünlerini de CeBIT'te sergiledi.

GPON Nedir?

GPON, Gigabit Pasive Optical Network'ün kısaltmasıdır ve her daireye kadar fiber iletilirken yalnızca pasif ekipmanlar kullanılır. Pasif ekipman tanımına ise, Kablo, Fiber Optik Ek kutusu, Optik bölücüler gibi elektrikle çalışmayan ekipmanlar girer. Pasif olarak bilinmesi ve bu şekilde adlandırılmasının ana nedeni bu olmakla beraber, en yüksek teknolojiyi en düşük maliyetle kullanıcılara sunar. Böylece evlerde 30 GBit gibi çok yüksek internet bağlantısına erişim sağlanmış olacak.

Türkiye'de bazı illerde kullanıma sunulan bu ürünler çok yakın zamanda 1 Milyon aboneye ulaşmış olacak.

Fiber Optik Saha Kabinetleri: Sokaklarda gördüğümüz Telekom kabinlerine benzer fiber optic kabinetler, içlerinde 288 Fiber'e kadar fiber yerleştirilmiş olup yaklaşık 3500 tane evi fiberle bağlama kapasitesine sahip.

Fiber Optik Bölücüler: Optik splitter olarak bilinen bölücüler de SAMM Teknoloji'nin kendi üretimi olup, tek bir optik fiberi 32 fibere kadar bölebilmekte, böylece apartmana gelen bir fiber 32 daireye kadar fiber optik bağlantı sağlayabilmekte.

Fiber Optik Terminasyon ve Ek Ürünleri:

Samm Teknoloji'nin Distribütörlüğünü yaptığı TE Connectivity (Raychem veya Tyco Electronics olarak da bilinen) ürünleri de sergiledi. Bu ürünler ise, fiber optik ek kutusu, Fiber optik dağıtım kutusu olarak bilinen pasif ürünlerdir.

Fiber optik Füzyon ve Test Ürünleri:

Fuarda, JDSU test ekipmanları ile birlikte piyasaya sürülen, Fitel (Furukawa Electric) markalı fiber optik ek ürünler de tanıtıldı. SAMM Teknoloji bu ürünlerle, Türkiye pazarında satış, teknik servis, projelendirme hizmetleri sunmaktadır.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr

Son Dakika Basın Bültenleri Samm, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'ndaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement