Şampiyon, Potanın Kırçiçekleri - Son Dakika
Spor

Şampiyon, Potanın Kırçiçekleri

Şampiyon, Potanın Kırçiçekleri

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu’nda Kırçiçeği Bodrum Basketbol, Becker’ı son saniyede 64-63 yendi.

15.05.2016 16:47

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu'nda Kırçiçeği Bodrum Basketbol, Becker'ı son saniyede 64-63 yendi. "Potanın Kırçiçekleri" şampiyon olarak, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin yeni takımı oldu.

Kırçiçeği Bodrum Basketbol, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi Final Grubu'nda Becker'ı son saniyede 64-63 yenerek Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nin yeni takımı oldu. Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş, "İlk yılımızda şampiyon olduk. Kırçiçeği ailesi olarak çok mutlu ve gururluyuz. Kırçiçeği Bodrum Basketbol, Sevgili Yiğit Özmen'in basketbol aşkıyla, iyi niyetle, samimiyetle, kızlarımız için, Türkiye için kuruldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnançla, aşkla, disiplinle şampiyonluğu elde ettik. Potanın kırçiçekleri hak ettikleri galibiyeti aldı" dedi.

1 SANİYE KALA

Finallerin en önemli maçında Kırçiçeği Bodrum Basketbol, ilk periyodu 10-9 üstünlüğüyle kapadı. İkinci çeyrekte üstünlük Becker'e geçti ve ilk yarı 33-26 Becker'in lehine sona erdi. Üçüncü çeyrekte mücadeleyi bırakmayan Kırçiçeği Bodrum Basketbol, daha iyi hücumlarla öne geçti. Son çeyreğe önde giren taraf 47-46 ile Becker oldu. Dördüncü çeyrekte çetin mücadele yine sürdü. Becker 48 saniye kala skoru 63-62 lehine çevirdi. Ancak potanın kırçiçekleri son saniyeye kadar mücadeleyi asla bırakmadı ve maçın bitimine 1 saniye kala İrem Tulgar zor turnikeyi sayıya çevirdi. Kırçiçeği Bodrum Basketbol, rakibini 64-63 skorla yenerek 1. Lig'in yeni takımı oldu.

MERYEM DİLŞAD İPBAŞ: "KEREM'İN DEDİĞİ DOĞRU ÇIKTI"

Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad İpbaş, 'Kırçiçeği 30. yıl' filmini çekerken "Doymak Nedir?" diye soru yönelttikleri Kerem Tunçeri'nin kendilerine "Doymak son saniye sayısıdır" yanıtı verdiğini hatırlatarak "Gerçekten bugün sevgili İrem Tulgar'ın son saniye sayısıyla doyduk, şampiyon olduk" diye konuştu.

"BİLEKLERİNİN HAKKIYLA KAZANDILAR"

Yiğit Özmen'in çok güzel bir takım kurduğunu ve bu yola kadın sporculara inanarak çıktığını, Kırçiceği olarak kendilerinin de Kırçiçeği Bodrum Basketbol'a inandıklarını ve el ele verdiklerini söyleyen İpbaş, "Sezon başında desteğimizi açıklarken, bu takımın mücadeleci ruha sahip, vazgeçmeyen, başarıyı kovalayan kadınlardan oluştuğunu söyledik. Şimdi geldiğimiz noktada bunu tüm Türkiye görüyor. İşte potanın kırçiçekleri, mücadeleden vazgeçmeyen, zaferi son saniyeye kadar kovalayan kadınlardan oluşuyor ve onlar bu zaferi taraftarlarının desteğiyle, bileklerinin hakkıyla kazandı" ifadelerini kullandı.

1. Lig'i hedefleyerek yola çıktıklarını ve bunu da gerçekleştirdiklerini söyleyen İpbaş, sırada ise lig şampiyonluğunun olduğunu söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şampiyon, Potanın Kırçiçekleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement