Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a Ziyaretler - Son Dakika
Yerel

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a Ziyaretler

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Halk Günü" görüşmeleri çerçevesinde Samsun'da faaliyet gösteren 3 ayrı derneğin temsilcilerini kabul etti.

12.01.2013 16:00

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Halk Günü" görüşmeleri çerçevesinde Samsun'da faaliyet gösteren 3 ayrı derneğin temsilcilerini kabul etti.

Başkan Yılmaz'ın ilk konukları Türkiye Hemşireler Derneği Samsun Şubesi üyeleri oldu.

Dernek Başkanı Rahşan Yılmaz ve dernek yönetiminde bulunan hemşireler Merve Bolat, Arzu Saka Durmuş, Kader Aşçı, Arzu Göksel Keskin ve İlknur Aydın Avcı, Yılmaz'ı ziyaret etti.

Samsun'da 468 üyeye sahip olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Yılmaz, 3 bin hemşirenin görev yaptığı kentte bu sayıyı artırmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Başkan Yılmaz da hemşirelik mesleğinin çok dinamik ve önemli bir meslek olduğunu ifade ederek, "Samsun ciddi olarak bir sağlık kenti olma hedefi olan ve bu yılda da önemli mesafeler almış bir şehir. Bu nedenle burada görev yapan hemşirelerimize de çok önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. İşte sizlerin bu meslektaşlarınızın eksikliklerini tamamlamak, her anlamda onları desteklemek ve geliştirmek adına önemli bir işleviniz olmalı" dedi.

-Samsun Down Sendromlular Derneği ziyareti-

Yılmaz'ın ikinci konukları Samsun Down Sendromlular Derneği üyeleri oldu.

Ziyarete, Dernek Başkanı Muzaffer Altuntaş, Dernek Başkan Yardımcısı Özlem Yeşilyurt, muhasip üye Halil İbrahim Can, Genel Sekreter Ulviye Demirci, üye Özgür Özaygın ve down sendromlu çocuklar Müslina Özdamar, Aylin Düzgün, Kaan Ersan ve Harun Can katıldı.

Dernek Başkanı Altuntaş, dernek olarak Samsun ve diğer derneklerle birlikte ulusal düzeyde yaptıkları faaliyetlerle ilgili Yılmaz'a bilgi verdi.

Bu tür derneklerin geliştirdiği ve özellikle belirli konularda engeli olan insanları sosyal hayatın içine sokabilecek, onların yalnızlığını ve tecridini yok edecek projelerin kendisini çok duygulandırdığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu çocuklarımızın ve onların ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran, onlara umut aşılayan, hayata bağlayan her türlü projenin sonuna kadar arkasında durur ve destek veririm. Bu bizim için hem bir görev hem bir sorumluluk hem de ibadettir."

-Samsun Kayak Kulübü üyelerinden ziyaret-

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ın son ziyaretçileri Samsun Kayak Kulübü üyeleri oldu.

Ziyarete Kulüp Başkanı İdris Kibaroğlu ile üyeler Hülya Korkut, Levent Özden, Dilek Ünder, Mehmet Ali Gürcüoğlu, Betül Demir, İsmet Pehlivan, Akın Kıyıcı, Hakan Taşkın, Çağatay Batman ve Muharrem Sökmen katıldı.

Kulüplerine kayıtlı 28 sporcu olduğunu ve düzenli olarak kayak öğrenmek isteyen kişilere eğitim verdiklerini belirten Kulüp Başkanı Kibaroğlu, tüm çalışmalarını Ladik Akdağ'daki tesislerde yaptıklarını belirtti.

Başkan Yılmaz da kayak sporunun çok güzel ve zevkli bir spor olduğunu bildirerek, "Ben bundan birkaç yıl önce gittiğim bir kayak merkezinde 3-4 saat ders almış ve kaymaya başlamıştım. Unutmuşum mudur bilmiyorum ama çok zevkli bir spor. Akdağ'daki tesisler aslında Samsun turizmi için çok önemli" diye konuştu.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a Ziyaretler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement