Samsun'da "Gaziler Günü" Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Samsun'da "Gaziler Günü" Kutlaması

Samsun\'da "Gaziler Günü" Kutlaması

Samsun’da “19 Eylül Gaziler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

19.09.2015 11:40

Samsun'da "19 Eylül Gaziler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, askeri, mülki erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende, Vali Şahin Garnizon Komutanı Tuğgeneral Eken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törende şeref defterini imzalayan Vali İbrahim Şahin, "Türk milletinin tarihi, geçmişten bugüne onur duyduğumuz üstün zaferlerle doludur. Bu zaferleri, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimizin varlığına borçluyuz. Biz bu varlığın değerine, asaletine ve karakterinin sağlamlığına inanmış milletin evlatlarıyız. Hür bağımsız ve başı dik olarak yaşayan bu millet, yazdığı kahramanlıklarla tarihe damgasını vuran şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman minnetle ve şükranla anacaktır" dedi.

Vali Şahin'in konuşmasının ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki tören alanına geçildi. Törende Gazi Mehmet Karali kendi yazdığı şiiri okurken, Samsun Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Medine Özlek ise Mehmet Emin Yurdakul'un yazdığı "Ya Şehit Ol ya Gazi" adlı şiirini seslendirdi. Okunan şiirlerin ardından konuşan Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Üzerinde yaşadığımız cennet vatan toprakları kadar vatan olmayı hak etmiş toprak parçası dünyada yoktur. Çünkü cennet vatan topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mübarek kanları ile hamur olmuştur. Gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Dolayısıyla kuruluş günlerini değil, kurtuluş günlerini yad eden tek millet olma özelliği şanlı Türk milletine nasip olmuştur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından resmigeçit töreni yapıldı. Geçit töreninde ilk olarak bayraklar ve flamaların geçidi oldu. Ardından gazilerin geçişi yapıldı. Gazilerin geçişi vatandaşlar tarafından alkışlandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 'Gaziler Günü' Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement