Samsun'da Gençlerden '19 Mayısıma Dokunma' Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Gençlerden '19 Mayısıma Dokunma' Yürüyüşü

Samsun\'da Gençlerden \'19 Mayısıma Dokunma\' Yürüyüşü

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Ankara dışındaki illerde sadece okullarda kutlanması kararı protesto edildi.

15.01.2012 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Ankara dışındaki illerde sadece okullarda kutlanması kararı protesto edildi. Yaklaşık 300 kişi, ellerinde Türk bayrakları ile şehir merkezinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

CHP İl Gençlik Kolları ile Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği şubelerinin üyelerinin bir araya gelerek oluşturdukları 'Samsun Atatürkçü Gençliği' adlı gruba mensup yaklaşık 300 kişi, kent merkezinde protesto yürüyüşü yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Ankara dışındaki illerde sadece okullarda kutlanması kararını protesto için ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen grup, 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Cumhuriyet bizim gelecek bizim', 'Samsun uyuma bayramına sahip çık', 'Bağımsızlık ateşi söndürülemez', '19 Mayıs'ta Samsun'dayız' ve '19 Mayısıma dokunma' sloganları attı. Grup, yürüyüşün sonunda geldikleri Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı ve Onuncu yıl Marşı'nı okudu.

Burada 16 yaşındaki Nazlıcan Ermiş bir basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet devrimini kutlamanın başta gençlik olmak üzere kimsenin üzerine bir yük olmadığını belirten Ermiş, "AKP iktidarı, 19 Mayıs'ta halkın evlerinde oturmasını istemektedir. Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini ve var oluşunu niteleyen tarihlere hücum etmektedir. Saldırı kutlamalara, renkli yürüyüşlere değil, 19 Mayıs'la simgelenen bağımsızlık mücadelesinedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet yıkıcısı faaliyetlerine bir yenisini daha ekleme peşindedir" dedi. Eylem, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da Gençlerden '19 Mayısıma Dokunma' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement