Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

11.05.2018 17:08

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

Mehmet Ali Şahin Spor Tesisi'nde düzenlenen şenliğe farklı yaş gruplarından öğrenciler katıldı.

Şenlikte bayrak koşusu, elden ele, sek sek, ip atlama, kiremit devirme, mendil kapmaca, yakar top ve halat çekme gibi oyunlar oynayan çocuklar hem eğlendi hem de spor yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yeniden hatırlanması gerektiğini vurgulayarak, "Geleneksel birçok oyunumuz var. Teknolojinin gelişmesiyle bu tür oyunlar unutulmaya başlandı. Geleneksel oyunlarımızın çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Kavak'ta "Engelliler Haftası" etkinliği

Kavak'ta Engelliler Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Muhammet Öztürk, özel eğitim rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek trafik eğitimi verdi.

Öztürk ve polislerin sohbet ettiği öğrenciler, yolun karşısına geçme, trafik ışıklarının ve trafik polislerinin bulunduğu yerler ile güvenli alanların kullanımı konularında bilgilendirildi.

Etkinlik, polis memurlarınca özel eğitimli öğrencilere meyve suyu ikramının ardından sona erdi.

Yılın sürücüsüne plaket

Çarşamba'da "Trafik Haftası" dolayısıyla yılın sürücüsü seçilen Recep Taflan'a plaket verildi.

Kaymakam Mustafa Güney, kaymakamlıkta düzenlenen plaket töreninde yaptığı konuşmada, trafikte kurallara uymanın çok önemli olduğunu, çünkü bir anlık dalgınlık veya bir kuralı çiğnemenin telafi edilemez sonuçlara yol açabildiğine işaret etti.

Bu nedenle trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Güney, "Zaten trafik kurallarına uyan bir insan normal hayatta da tüm kurallara uyar. Servis şoförlüğü yapan, hiç ceza almayan, tüm evraklarını eksiksiz yapan, görevini nizami yerine getiren Recep beyi tebrik ediyorum. Diğer servis şoförlerine de örnek olmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

Törene İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal ve İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement