Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan Kısa Kısa

Bafra ilçesinde bir inşaattan elektrik kablosu çalındığı iddia edildi.

21.06.2018 12:41

Bafra ilçesinde bir inşaattan elektrik kablosu çalındığı iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Tabakhane Mahallesi'ndeki bir inşaattan yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki elektrik kablosunun kimliği henüz belirlenemeyen kişi, ya da kişilerce çalındığının fark edilmesi üzerine polise haber verildi.

İnşaatta inceleme yapan ekipler, kabloyu çalan kişi, ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Aslankaya'dan "kuraklık" açıklaması

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, kuraklık nedeniyle güz döneminde ekilen hububat veriminde yüzde 40-50 civarında azalma beklediklerini ifade etti.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışlık tahıllardan özellikle buğdayın soğuklanma ihtiyacı olduğunu, bunu da kar yağışından sağladığını söyledi.

Kış mevsiminde ilçede kar yağmadığını belirten Aslankaya, "Kurak bir mevsim geçirdik. İlkbaharda da istediğimiz yağmur yağmadı. Yeraltı kaynakları yeterli miktarda beslenemedi. Ekili tohum yağış aldıktan sonra önce çimlenmesi, sonra kar örtüsü altında kalarak gür ve verimli olması sağlanıyor. Hem kuraklığın sona ermesi, hem de kaliteli kışlık buğday üretimimizin gerçekleşmesi için kar gerekiyor. Haliyle tarım yönünden olumsuzlukların yaşandığı kurak bir mevsim geçirdik." dedi.

Aslankaya, ilçede yaklaşık 130 bin dekarda ekim yapıldığını aktararak, kuraklıktan buğday, arpa, silajlık mısır ve yem bitkilerinin etkilendiğini, verim kaybının yüzde 40-50 civarında olmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement