"Sanat Deli İşi!" - Son Dakika
Güncel

"Sanat Deli İşi!"

"Sanat Deli İşi!"

"Sanat Deli İşi!" diyen Alper Kul"46 – Art Edition"da!

20.02.2012 15:23

Fotoğraf kültür dergisi 46'nın, sanat temalı Ocak – Şubat sayısı "Art Edition"a konuk olan genç oyuncu Alper Kul; Mehmet Turgut'un objektifinden, Edvard Munch'un "Scream-Çığlık" tablosuna hayat verdi! Sanatın tam bir deli işi olduğuna inanan işine aşık sanatçı; "Beni içine çeken, yutan bir girdaptır sanat" diyor.

46 – Art Edition" için, Norveçli ekspresyonist ressam Edvard Munch'un, hayatı, aşkı, korkuyu, ölümü ve melankoliyi çizdiği "Scream-Çığlık" tablosuna hayat veren tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Alper Kul; "Dilden önce resim vardı, renk vardı. İnsanlar konuşmadan, yazmadan önce çizdi, çizmeyi denedi. Kendini anlattı. O yüzden de resim daha bir ortaklık insanoğlu için. Beni bazı resimler korkutuyor. Resimler beni kendine çekiyor, tutuyor. İşte bu yüzden beni içine çeken, yutan bir girdaptır sanat" diyerek sanatla ilgili hislerini ifade ediyor.

Oyunculuğun, hayata tutunmasını sağladığını aktaran Alper Kul'a göre, oyunculuk özgürlüğü de besliyor. Sahne tozu ciğerlerinin her hücresine işleyen oyuncu, aynı zaman da iyi de bir yazar. Tiyatro oyunu yazarak kendi hayalini, dünyasını sahneye taşıyan Kul; "Yazmak rahatsız bir iş, ama tedavi amaçlı yapıyorum ben onu" diye anlatıyor ve devam ediyor: "Tiyatro yazıyorsun, senin hayalini gerçekleştirmek için insanlar oynuyorlar, günlerce çalışıyorlar. Delilik bu. Ben de yıllardır bu işi yaptım. Sanırım sanat deli işi!"

Alper Kul'un özel sohbetinin devamı; Mehmet Turgut'un fotoğraflarıyla "46 – Art Edition"da…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sanat Deli İşi!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement