Sanatçı Şivan Perwer Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Sanatçı Şivan Perwer Açıklaması

Sanatçı Şivan Perwer Açıklaması

(Çözüm sürecine ilişkin) "Bu sürece akıl, mantık, düşünceyle destek olmak lazım"

17.12.2013 14:08

Sanatçı Şivan Perwer, çözüm sürecine ilişkin, "Bu sürece akıl, mantık, düşünceyle destek olmak lazım" dedi.

Perwer, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde kutlanan "Bayrak Günü" töreninde yaptığı konuşmada, bayrağın bir millet için önemli bir simge olduğunu belirterek,"Kürdistan farklı kültürlere sahip bir coğrafyadır. Burada insanlar kardeşçe bir arada yaşıyor. Kürdistan, çok büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldi. Komşu milletler Türkler, Farslar ve Araplar da  artık  Kürtleri tanıyor. Şunun da bilinmesi gerekiyor:  Kürtlerin barışı olmadan Ortadoğu'da barışı sağlamak zor olur" diye konuştu.

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Perwer, şunları söyledi:

"Dünya değişiyor. Kürdistan Başkanı Sayın Mesut Barzani ile Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da bir araya geldi. İki ülkenin bayrakları dalgalandı. Burada Kürdistan ifadesi kullanıldı. Bunlar da insanların hizmetleriyle oluyor. Bu süreç önemliydi. Bu sürece akıl, mantık, düşünceyle destek olmak lazım."

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosu, 11 Kasım 1999 tarihinde aldığı bir kararla, 17 Aralık'ı "Bayrak Günü" ilan etmişti. Erbil'deki kutlamalar kapsamında açık alanlar bayraklarla süslendi. Kent meydanında Bayrak Günü'nü kutlayan etkinlikler düzenlendi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı Şivan Perwer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement