Şanlıurfa'da Tarihi Hanın Butik Otele Dönüştürülmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Tarihi Hanın Butik Otele Dönüştürülmesine Tepki

Şanlıurfa\'da Tarihi Hanın Butik Otele Dönüştürülmesine Tepki

Şanlıurfa'da tarihi hanın butik otele dönüştürülmesine tepkiKanuni Sultan Süleyman'ın padişah olduğu dönemde, 1566 yılında Şanlıurfa Valisi Behram Paşa tarafından kervansaray olarak Göller Mahallesi'nde yaptırılan ve kentin en önemli turistik mekanlarından tarihi Gümrük Hanı'ndaki çınar ağaçlarının kesilmesinin ardından bu kez hanın butik otel çevrilerek turizme kazandırmak için hazırlanan projeye esnaflar tepki gösterdi.

09.03.2016 17:00

Şanlıurfa'da tarihi hanın butik otele dönüştürülmesine tepki

Kanuni Sultan Süleyman'ın padişah olduğu dönemde, 1566 yılında Şanlıurfa Valisi Behram Paşa tarafından kervansaray olarak Göller Mahallesi'nde yaptırılan ve kentin en önemli turistik mekanlarından tarihi Gümrük Hanı'ndaki çınar ağaçlarının kesilmesinin ardından bu kez hanın butik otel çevrilerek turizme kazandırmak için hazırlanan projeye esnaflar tepki gösterdi. Eyyübiye Belediyesine yürüyen esnaflar, yetkililerin biran önce bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Şanlıurfa'daki tarihi Gümrük Hanı'nda çürüdüğü gerekçesiyle 3 çınar ağacının kesilmesinin tepkisi dinmeden bu kez Rızvaniye Vakfı ile Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılacak olan Gümrük Hanı düzenleme çalışmasına esnaf tepki gösterdi. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gümrük Han'ında yapılması planlanan han düzenleme çalışmasına tepki gösteren esnaflar Eyyübiye Belediyesine yürüdü. Belediye binası önünde toplanan esnaflar alkış ve ıslık çalarak, belediyenin kararına tepki gösterdiler. Gümrük Hanının butik otele dönüştürülmemesi için handa bulunan esnaflar topladıkları imza dilekçelerini belediye yetkililerine teslim etti. 200 yıllık çınar ağaçlarının kesilmesinin acısını üzerlerinden atmadan, bu kez handa düzenleme çalışması adı altında butik otel yapılacağını ifade eden han esnaflarından Hasan Arslan, belediyenin kararına tepki göstererek şunları söyledi: 'Gümrük Hanı esnafları olarak biz mağdur durumdayız. Rızvaniye Vakfı ile Eyyübiye Belediyesi esnafı mağdur etmek için aralarında protokol uygulamışlar. Bu katliam önce ağaçlarla başladı. Gümrük Hanının yetkisini Eyyübiye Belediyesine devredip zaman içerisinde bütün esnafı çıkarma çalışması var ve bunun altında ne tür rant var bizlerde bilmiyoruz. Mecliste geçecek yasa için buradayız. Eğer meclisten onay alınırsa esnafları çıkarıp belli insanlara rant karşılığında verilecektir. Meclisteki üyelerin bu katliamı durdurmalarını istiyoruz. 71 esnafımızı handa bulunmakta ve yanımızda çalışan işçilerle birlikte bin 500 kişinin ekmeği ile oynanmak isteniliyor. Önce boşaltıp sonra butik otel adı altında hanı boşaltacaklar' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından esnaflar belediye binasına geçerek meclis üyeleri ile görüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Tarihi Hanın Butik Otele Dönüştürülmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement