Şaphane'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şaphane'den Kısa Kısa

(LYS) sonuçlarına göre Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokuluna yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemlerine başlandı.

05.09.2011 12:20

Bu yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları

(LYS) sonuçlarına göre Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksekokuluna yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemlerine başlandı.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Soner Akkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıtların 9 Eylül mesai bitiminde sona ereceğini bildirdi.

Adayların kayıt için Yüksekokula bizzat başvurması gerektiğini, postayla kayıtların kabul edilmeyeceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Akkoç, "İstenen belgelerle müracaat eden öğrencilerimizin kayıtlarını almaya başladık. Kayıt için gerekli tüm tedbirleri aldık. Okulumuzda kayıt bürosu oluşturuldu. Gelen öğrenciler kayıt stantları açıldı. Öğrencilerimizin öğrenimlerini rahatça sürdürmeleri için barınma imkanları da sağlanacak" dedi.

Şaphane'de, Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait 180 kişilik kız, 120 kişilik erkek yurtlarının yanı sıra özel şirketlerce işletilen toplam 200 kişi kapasiteli ikişer kız ve erkek yurtları hizmet veriyor.

- Kütahya'NIN "İLK VE TEK KADIN KAYMAKAMI" Ağrı'YA ATANDI

(FOTOĞRAFLI)

Kütahya'nın ilk ve tek kadın kaymakamı Zerrin Çay Beşikci, Ağrı'nın Hamur ilçesi Kaymakamlığına atandı.

Şaphane'deki görevine başlamasının ardından ilk günlerde dağ köylerini ziyaret eden ve bazı vatandaşların dil sürçmesi sonucu "Kaymakam Bey Hanım" diye hitap ettiği Beşikci, kış mevsiminde okulların kalorifer kazanlarını habersiz denetlemesi, küçük çocukların eğitime kazandırılması, kız çocuklarının eğitimi ve kadına yönelik çalışmalarıyla dikkati çekti. Beşikci'nin tayininin çıkması, Şaphaneli vatandaşları üzdü.

Zerrin Çay Beşikci, 1980 yılında Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde doğdu. İlkokulu Seydişehir Merkez İlkokulunda (Konya), ortaokulu ise Seydişehir Mahmut Esad Ortaokulunda bitirdi. İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde başladığı lise öğrenimini, Samsun Namık Kemal Lisesinde tamamladı.

1998'de Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü burslu olarak kazanan ve 2003'te birincilikle mezun olan Beşikci, 2005'te Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak, 9 Ağustos 2006'da Aydın Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

Denizli'de teftiş stajını, Aydın'da il merkez stajını, Kazan'da (Ankara) kaymakam refikliği stajını yapan Beşikci, 13 Kasım 2006-19 Mart 2007 tarihleri arasında Karacasu (Aydın) Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu.

Ankara'da 4 ay süren dil kursunun ardından İngiltere'ye yüksek lisans yapmak için gönderilen Beşikci, Southampton Üniversitesinde Vatandaşlık ve Demokrasi alanında başladığı yüksek lisans öğrenimini başarıyla bitirdi.

Zerrin Çay Beşikci, Ağrı'nın Hamur ilçesinde, Şaphane'nin komşusu Pazarlar ilçesinin Kaymakamı eşi Murat Beşikci ise Hamur'a komşu Tutak ilçesinde Kaymakamlık yapacak.

-DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KAMP İÇİN KUŞADASI'NA UĞURLANDI

(FOTOĞRAFLI)

Türk Kızılayı tarafından 19 Mayıs'ta Simav'da meydana gelen depremden etkilenen Şaphane'den bir grup çocuğa yönelik Aydın'da düzenlenen kamp başladı.

Türk Kızılayı Şaphane Şube Başkanı İbrahim Tokyay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuşadası'na bağlı Davutlar beldesindeki kampın 12 Eylül'de sona ereceğini söyledi.

Kampa katılan çocukları uğurladıklarını ifade eden Tokyay, şöyle konuştu:

"Simav'da meydana gelen deprem, Simav'a en yakın ilçe olan Şaphane'de fiziki hasarların yanı sıra öğrencilerin psikolojilerini de etkilediği. 13-16 yaş grubuna yönelik kamp, çocuklara moral kazandıracak. 2011-2012 öğrenim dönemine başlanmadan Davutlar'da organize edilen Türk Kızılayı Eğitim Kampına 140 öğrenci katılacak. Merkez ilçe ve köylerinde ikamet eden çocuklar bu kamp sayesinde bir nebze olsun depremi unutacak ve rahatlayacaktır. "

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şaphane'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement