Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Artvin'de "Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla Sarıkamış Şehitlerini anma programı düzenlendi.

03.01.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de "Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla Sarıkamış Şehitlerini anma programı düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ali Doğan, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Valilik önünde toplanan vatandaşlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün dağıttığı Türk bayrağı logolu atkı ve berelerini takarak ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi ve Halkevi Caddesi güzergahından Kolorta mevkisindeki Garnizon Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Buradaki törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yetim, 101 yıl önce Sarıkamış harekatı sırasında donarak şehit düşen ecdadı anmak ve onların kuşandığı vatan sevgisiyle kuşandıklarını tüm dünyaya duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Artvin Gençlik Merkezi üyelerinden Yunus Emre Altun, Sarıkamış Destanı adlı şiiri okurken, Vali Yardımcısı Ali Doğan'a Türk bayrağı takdim edildi.

Program, protokol üyelerinin Garnizon Şehitliği'ni ziyaret ederek karanfil bırakması ve hatim dualarının yapılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika


Advertisement