Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şarkışla'dan Kısa Kısa

Şarkışla\'dan Kısa Kısa

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, restorasyon çalışmaları devam eden Şemsi Efendi Konağı'nda incelemelerde bulundu.

22.05.2013 17:49

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, restorasyon çalışmaları devam eden Şemsi Efendi Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bir gece konakladığı konaktaki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirti. Konağın açılışını kısa zamanda yapmayı planladıklarını ifade eden Gül, "Butik otel olarak hizmet verecek tarihi Şemsi Efendi Konağı'nın dokusunun değiştirilmeden restore edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

-İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan'dan ziyaretler-

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Altınyayla, Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde incelemelerde bulundu. Şarkışla Kaymakamı Davut Gül'ü ziyaret eden Ayhan, çalışmaları devam eden Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi ile Şemsi Efendi Konağı hakkında bilgi aldı.

Ayhan, Kahraman Köseoğlu İlkokulu yanına yapılacak 16 derslikli okul, 200 kişilik orta öğretim yurdunun zemin etüdü ve iki okul bahçesine de su kuyusu sondajı için gerekli gayreti göstereceğini belirtti.

-Encümen seçimi-

Şarkışla Köylere Hizmet Götürme Birliği, olağan meclis toplantısını ve encümen seçimini gerçekleştirdi. Kaymakam Gül başkanlığındaki toplantıya, İl Genel Meclisi üyeleri Osman Aydın, Mahir Arı, Hamza Karlı ve muhtarlar katıldı. Birliğin onayına sunulan 2012 yılı faaliyet ve kesin hesap raporları kabul edildi.

Toplantıda Osman Aydın, Mahir Arı, Nurettin Nergiz ve Avni MİT birlik encümeni seçildi. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şarkışla'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement