Satranç Turnuvasında 12 Yaşındaki Kız Kıyafeti Nedeniyle Salona Alınmadı - Son Dakika
Spor

Satranç Turnuvasında 12 Yaşındaki Kız Kıyafeti Nedeniyle Salona Alınmadı

Malezya'da düzenlenen Ulusal Skolastik Satranç Turnuvası'nda 12 yaşındaki küçük kız 'kıyafeti yakışıksız olduğu için' salona alınmadı. Kız bu olaydan sonra depresyona girdi.

29.04.2017 15:59  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya'da benzeri az görülür bir olay yaşandı. 12 yaşında Ulusal Skolastik Satranç Turnuvası'na katılmak için organizasyonun düzenlendiği salona giden küçük kız, "kıyafeti yakışıksız olduğu için" salona alınmadı. Küçük kızın bu olay sonrasında depresyona girdiği ve kendini aşağılanmış hissettiği ifade edildi.

İşte uygunsuz denilen o kıyafet:


İngiliz Gazetesi Daily Mail'de yer alan habere göre olay birkaç ay önce meydana geldi. Putrajaya'da düzenlenen turnuvaya "uygunsuz kıyafet" sebebi ile alınmayan kızın annesi şu ifadeleri kullandı:

"Bu daha önce olduğunda bir akraba kıyafetin uygun olmadığını söylemişti; ama bu sefer uygun olduğuna çok emindim."

"TAMAMEN MİDE BULANDIRICI"

Minik kızın satranç öğretmeni Kaushal Khandhar, olay sonrasında sert tepki gösterdi. Olayları haddini aşmış ve iğrenç olarak nitelendiren Khandnar, "Gösterilen muamele tamamen mide bulandırıcı" ifadelerini kullandı.

Öğretmen bu olayın sosyal medyada yayılmasının ardından satranç turnuvasını organize eden yöneticilere epey tepki oluştuğunu ifade ederken, yöneticilerin kızın annesine söz vermelerine rağmen onu aramadıklarının altını çizdi.

Kuala Lumpur'da geleceği parlak ve zeki bir öğrenci olduğunu dile getiren kızın eğitmeni, bu olay karşısında epey etkilendiğini de itiraf etti.

Satranç Turnuvasında 12 Yaşındaki Kız Kıyafeti Nedeniyle Salona Alınmadı

Son Dakika Spor Satranç Turnuvasında 12 Yaşındaki Kız Kıyafeti Nedeniyle Salona Alınmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement