Savaş Çevik 'Denge' Hüsn-İ Hat Sergisi Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Savaş Çevik 'Denge' Hüsn-İ Hat Sergisi Açılıyor

Zeytinburnu Belediyesi, hat sanatındaki klasik çalışmaları ve kendisine özgü geliştirdiği modern tarzdaki uygulamalarıyla günümüz hat sanatının öncü isimlerinden Savaş Çevik'in "denge" sergisine ev sahipliği yapacak.

15.12.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yaptığı sergi 17 Aralık Çarşamba günü saat 19.00'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde birçok sanatçı ve sanatseverin katılımıyla açılacak. Sergi açılışının ardından ise Türk sanat müziğinin sevilen sesi Zekai Tunca sevilen şarkılarından oluşan bir konserle müzik ziyafeti verecek.

Savaş Çevik "denge" hüsn-i hat sergisi 17 Aralık-08 Ocak tarihleri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde haftanın yedi günü sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Küratör Mehmet Lütfi Şen'in sergi kataloğu sunum yazısından:

Savaş Çevik'in bizleri büyüleyen eserlerinin arkasında, onun gelenekle kurduğu doğru iletişim var. Çevik son asrın büyük üstatları Hamit Aytaç, Kemal Batanay ve Ali Alparslan'dan dersler almış ve modern çalışmalarıyla öne çıkan Emin Barın'ın uzun yıllar asistanlığını yapmıştır. Sanatçı bu gelenekle kurulmuş doğru rabıtaya, bir ömür "Savaş Çevik" titizliğinde çalışmayı eklemiştir. Bu büyük çaba; hat sanatına birçok yenilik getirdi, dünyada ilk kişisel hat sergisinin açılmasını sağladı ve hattın gelecekteki büyük kaynağı olacak sayısı 1000'i aşkın eser ortaya çıkardı. Sanatçının ayrıca sanat çalışmaları kadar titizlikle sürdürdüğü kültür hayatına büyük katkılar sağlayan; makaleleri, birçok sempozyumda sunduğu bildirileri, tv, radyo programları, çok sayıda jüri üyeliği, röportaj, seminer ve konferans gibi etkinlikleriyle, yıllardır ve halen değişik eğitim kurumlarında ve üniversitelerde yüzlerce öğrenci yetiştiren hocalık yönü var.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Savaş Çevik 'Denge' Hüsn-İ Hat Sergisi Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement