Savaşın En Büyük Tanıklarından Biri: Navy Yard Railroad Gun - Son Dakika
Emlak

Savaşın En Büyük Tanıklarından Biri: Navy Yard Railroad Gun

Savaşın En Büyük Tanıklarından Biri: Navy Yard Railroad Gun

30.01.2018 20:19

ABD, Washington'da konumlandırılan Navy Yard Railroad Gun açık hava müzesi tarzıyla görenleri büyülüyor. Savaş zamanından kalma yapısıyla insan aklının neler yapabileceğini bir kez daha gösteren devasa silah, özellikle yeni yerler keşfetmek ve yeni parçalar görmek isteyenler tarafından epey merak ediliyor.

Hali hazırda büyüklüğü ile görenleri şaşırtan silah, aynı zamanda hala daha korunan görüntüsüyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Bu noktada demirin insan eliyle ne hale gelebileceğini de çok güzel özetleyen silah, savaş zamanında ilerleyen eski teknolojilerin o günkü halini de gözler önüne seriyor.

Birinci Dünyası Savaşı için Yaratıldı

Dış görünüşü muazzam büyüklükte olan Navy Yard Railroad Gun, ABD tarafından Birinci Dünya Savaşı döneminde inşa edildi. Düşman siperlerini hedef alması adına uzaktan atış yapabilen bir silaha ihtiyaç duyan donanma, bu noktada Railroad Gun üretimini gerçekleştirdi. Donanmanın inşa ettiği son beş silah arasında yer alan Railroad Gun, bu husus açısından da önem taşıyor. 32 km uzaklıktaki hedefleri vurabilen Railroad Gun, tam 14 inç çapında bir silah olma özelliği de taşıyor.

Sadece düşmanları öldürmek için değil aynı zamanda siperleri yok etmek, hedefleri adeta bombardımana tutmak ve geri püskürtmek gibi önemli işleri dahi başaran bir silah söz konusu. Zamanında taktik savaşları konusunda da nasıl bir yol izlendiğini resmeden silah, görenleri şaşırtan bir yapıya sahip. Belki de birçok düşmanın defedilmesini sağlayan bu muazzam büyüklükteki silah, son ateşini ise kayıtlara göre 11 Kasım 1918 tarihinde gerçekleştirmiştir. Bunun ardından bir bakıma inzivaya çekilen silah, o günden bu yana korunarak günümüze aktarılmayı başardı. Hala daha heybetini kaybetmemiş olan silah, özellikle savaş sanatlarına, tarihe ve insan yapımı aletlere merak duyanlar tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Bölgeye Gitmeden Önce

Her zaman olduğu gibi Navy Yard Railroad Gun için de ziyaret etmeden önce bilmeniz gereken birkaç detay bulunuyor. Öncelikle olarak bu silahı görmek adına nereye gitmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Şehrin en ünlü oluşumlarından olan Navy Yard, kolayca bulunsa da olası bir durumda yardım almanız, işinizi kolaylaştıracaktır. Tersane yoluna düştükten sonra ise elbette silahı gözden kaçırmanız neredeyse imkansız. Uzun bir yapıda olan ve yol üzerine konumlandırılan silah, bölgeye akın eden ziyaretçiler tarafından kolayca görülebilmektedir. Washington'ı keşfederken ziyaret etmeniz gereken yerlere Navy Yard'ı eklemek isteyebilirsiniz. Eğer burayı ziyaret etmek isterseniz Navy Yard'ın pazartesi – cuma günleri arasında halka açık olduğunu bilmeniz yeterli.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Savaşın En Büyük Tanıklarından Biri: Navy Yard Railroad Gun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement