"Saving Mr. Banks"in Çekimleri Başladı - Son Dakika
Güncel

"Saving Mr. Banks"in Çekimleri Başladı

Mary Poppins"in haklarını 20 yıl boyunca almaya çalışmasını anlatan "Saving Mr. Banks"in çekimlerine başlandı.

23.10.2012 13:39  Güncelleme: 15:41

Tom Hanks'in Rol Aldığı "Saving Mr. Banks"in Çekimlerine Başlandı!!!

Ünlü sinemacı Walt Disney'in P.L Travers'ın popüler romanı "Mary Poppins"in haklarını 20 yıl boyunca almaya çalışmasını anlatan "Saving Mr. Banks"in çekimlerine başlandı. Film, neşeli sinemacının kitabın sinirli yazarıyla, 1961 yılında projenin yapım öncesinde aralarında gelişen gerilimli ortaklığı konu ediyor.

Filmde iki Oscar® ödüllü Tom Hanks efsanevi Disney'i; yine iki Oscar® ödüllü Emma Thompson da huysuz romancıyı canlandırıyor. Kitabın haklarını vermeden önce Travers'ın aslına uygun senaryo ve karakter kontrolü talebi, Disney'in yanı sıra yaratıcı ekipten senarist Don DaGradi ve film müzikleriyle en iyi şarkı dalında 1965 yılındaki töreninde Oscar kazanan kardeş müzisyenler Richard ve Robert Sherman'ın da film uyarlamasına dair vizyonuna engel teşkil ediyordu. Film aday olduğu 13 dalın 5'inde Oscar kazandı.

Travers, 1961 yılında Londra'dan Hollywood'a, kendisinin çok sevilen karakterini Disney'in beyazperdeye taşıma arzusunu konuşmak için gittiğinde, Disney karşısında son derece ciddi, uzlaşmaya yanaşmayan, 60'lı yaşlarında, filme çok şüpheyle yaklaşan ve geçmişiyle sorunlar yaşayan bir kadın bulur. Kaliforniya'da kaldığı sırada Travers, 1906 yılında Avustralya'da geçen çocukluğunu, yazmasına ilham veren ve 1934 yılında yazdığı kitaptaki karakterleri oluşturmasını sağlayan ailecek geçirdikleri zor zamanları hatırlar.

Travers'a en çok ilham veren kişiyse kendisinin en çok sevdiği ve hayran olduğu şefkatli babası olmuştur. Zor zamanlar geçirmiş bir bankacı olan Goff, aynı yıl beklenmedik ölümünden önce, kızına şefkatle yaklaşmış ve onun aydınlanmasında büyük rol oynamıştır. Disney'e film haklarını vermeyi pek istemeyen Travers, başarılı Hollywood hikâye anlatıcısının filmi çekmek için kendi sebepleri olduğunu fark eder. O da yazar gibi, 20'nci yüzyılın başlarında Orta Batıda babasıyla arasındaki ilişkiye gönderme yapmak istemektedir.

Filmde Colin Farrell, Travers'ın kendisine çok düşkün babası Goff, İngiliz oyuncu Ruth Wilson Goff'un çilekeş karısı Margaret, Oscar® ve Emmy® adayı Rachel Griffiths, Margaret'ın kız kardeşi Ellie Teyze, (Travers'ın romanının baş kahramanına ilham veren kişi) ve ekranların yeni yüzü 11 yaşındaki Avustralyalı Annie Buckley de geri dönüş sekanslarında "Ginty" takma adıyla tanınan, henüz gelişmekte olan yazarın kendisi rolünde karşımıza çıkıyor.

Oyuncu kadrosundaki diğer oyuncular ise şöyle: Emmy® ödüllü Bradley Whitford ("The West Wing," "Dehşet Kapanı") senarist Don DaGradi rolünde; Jason Schwartzman ("Rushmore," "Moonrise Kingdom") ve B.J. Novak ("NBC'nin "The Office," dizisi "Soysuzlar Çetesi") şarkı yazarı Sherman Kardeşler rolünde; Oscar® adayı ve Emmy ödüllü Paul Giamatti ("Sideways," "Cinderella Man," HBO'nun "John Adams" dizisi) 2 haftalık seyahatinde Travers'a eşlik eden kibar limuzin şoförü Ralph rolünde ve pek çok Emmy ödülü alan Kathy Baker da ("Picket Fences," "Makas Eller") Disney'in en güvenilir stüdyo ortaklarından Tommie rolünde...

"Saving Mr. Banks"in yönetmen koltuğunda John Lee Hancock ("Kör Nokta," "Çaylak") oturuyor. Kelly Marcel'ın senaryosunu, Sue Smith'in ("Brides of Christ," "Bastard Boys") ve Kelly Marcel'ın hikâyesini yazdığı filmin yapımcıları Ruby Films'den Alison Owen (Oscar®-adayı "Elizabeth," HBO'nun Emmy® ödüllü "Temple Grandin"i), Essential Media'dan Ian Collie (Avustralya TV belgeseli "The Shadow of Mary Poppins," DirecTV'nin "Rake"i) ve yönetmen Hancock'un uzun zamandır birlikte çalıştğı Philip Steuer... ("Çaylak," "Narnia Günlükleri" üçlemesi). Filmin sorumlu yapımcıları ise Ruby Films'den Paul Trijbits ("Lay the Favorite," "Jane Eyre"), Hopscotch Features'dan Andrew Mason ("Matrix" üçlemesi, "Karanlık Şehir") ve Troy Lum ("Mao's Last Dancer," "I, Frankenstein") ile BBC Films'den Christine Langan (Oscar® ödüllerine aday olmuş Kraliçe" ve "We Need to Talk About Kevin").

Hancock'un yapım ekibinde, 2009 En İyi Film Oscar® ödülüne aday gösterilen "Kör Nokta" filminin ekibinden, iki kez Oscar'a® aday gösterilen yapım tasarımcı Michael Corenblith ("Grinç," "Apollo 13"), Emmy® ödüllü kostüm tasarımcı Daniel Orlandi (HBO'nun "Game Change"i, "Frost/Nixon") ve kurgucu Mark Livolsi, A.C.E. ("Davetsiz Çapkınlar" "Şeytan Marka Giyer") yer alıyor. Hancock, Oscar® adayı görüntü yönetmeni John Schwartzman'la da ("Zafer Yolu," "Pearl Harbor") tekrar bir araya geliyor. İkili ilk olarak 2002 yılındaki spor dram filmi "Çaylak"ta çalışmıştı.

Tüm çekimlerin Los angeles'ta gerçekleşeceği filmde çekim yerleri arasında Anaheim'daki Disneyland ve Burbank'deki Disney Stüdyoları da yer alıyor. 2012 yılında çekimlerinin tamamlanması beklenen 'Saving Mr. Banks''in 2013'teki vizyon tarihi henüz belli değil.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Saving Mr. Banks'in Çekimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement