Şavşat'ta Çiftçilere Tarım Ekipmanı Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Şavşat'ta Çiftçilere Tarım Ekipmanı Dağıtıldı

Artvin Valisi Cirit: "Çiftçilerin tarım alanlarından daha fazla sağlıklı ürün elde edebilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çok önemli destekler vermektedir"

11.10.2013 12:58

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Şavşat'ta 20 çiftçiye tarım aletleri, süt sağım makineleri ile arıcılık makineleri dağıtıldı.

Şavşat Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Artvin Valisi Kemal Cirit,  Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Adıbelli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Temiz, bazı daire amirleri, tarım aletleri alacak hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, törende yaptığı konuşmada, Artvin'in engebeli, zor bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, Şavşat ilçesinin tarım ve hayvancılığa en verimli ilçelerin başında geldiğini söyledi.

Şavşat'ın Doğu Anadolu'ya açılan önemli bir ilçe konumunda bulunduğunu ifade eden Cirit, "Şavşat, turizmde destinasyon noktası olabilecek özelliklere sahip güzel bir ilçemizdir. Ekoturizmi en yaygın olarak kullanabileceğimiz ilçelerimizin de başında gelmektedir" dedi.

Çiftçilerin tarım alanlarından daha fazla sağlıklı ürün elde edebilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çok önemli destekler verdiğini kaydeden Cirit, şunları söyledi:

"Artvin'de 18 bine yakın çiftçimiz var, bu rakamın yaklaşık bin 500'ünü Şavşat ilçemizdeki çiftçilerimiz oluşturuyor. İlçede hayvancılık önemli bir potansiyele sahip, yaklaşık 30 bine yakın küçükbaş ve büyükbaş hayvanımız var. Dolayısıyla ilimizde tarım sektöründe hem verimliliği artıracağız hem de çiftçilerimize ekipman desteği sağlayacağız. İlimizin yüzde 60'ını orman arazisi oluşturmaktadır. Arazilere sahip çıkmamız gerekiyor. Maksimum verimi elde edecek bir çalışmanın gayreti içinde olacağız. Sizlerin yaşam standartlarını yükseltmek ve bol ürün elde etmeniz amacıyla atanmışlar olarak, seçilmişler olarak hepimiz sizlerin yanınızdayız."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacıkamiloğlu ise bakanlığın çiftçilerin yaşam seviyelerini yükseltmeye yönelik önemli projelerle destekler verdiğini söyledi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapılan çalışma sonucu il genelinde 2013 yılında 142 tarım, süt sağım ile arıcılık makineleri dağıtıldığını belirten Hacıkamiloğlu, "Projemiz ile çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu tarım aletinin yarısını hibe olarak çiftçilerimize vermekteyiz. Tam 9 yıldır bu uygulama sürdürülmektedir. İlimizde 7 milyon lirası tamamen hibe desteği ile bin 5 çiftçimiz makine sahibi yapılmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, Vali Cirit tarafından hak sahibi çiftçilere tarım makinelerinin dağıtmasıyla sona erdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şavşat'ta Çiftçilere Tarım Ekipmanı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement