Sebit ve Mıcrosoft Türkiye İşbirliğiyle - Son Dakika
Güncel

Sebit ve Mıcrosoft Türkiye İşbirliğiyle

Sebit ve Mıcrosoft Türkiye İşbirliğiyle

Sebit ve Microsoft Türkiye, eğitimin geleceğini şekillendiren bir toplantıya imza attı.

08.05.2013 14:24

Canlı Uygulamalarla Sınıf Yönetimi ve Tablet Çözümleri

21. yüzyılın değişen öğrenme ortamlarındaki öğretmen ve öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı üzerine çözümlerin yer aldığı toplantıda, Sebit'in sınıf yönetimi için V-Sınıf ve V-Bulut çözümleri tanıtıldı.

Türk Telekom Grup iştiraki Sebit Eğitim Bilgi Teknolojileri AŞ, eğitim teknolojileri alanında 25 yıllık deneyimi ve öncü yaklaşımları ile eğitimin geleceğini şekillendiren projelerini eğitim dünyasının hizmetine sunmaya devam ediyor.

Microsoft Türkiye işbirliği ile düzenlenen, eğitimcilerin katılımı ile gerçekleşen Microsoft Türkiye Eğitim Teknolojileri Günü'nde, Sebit'in sınıf yönetimi için V-Sınıf ve V-Bulut çözümleri canlı uygulamalarla tanıtıldı. Ayrıca, özel donanımlı sınıflarda bir dersin nasıl işleneceği de örneklendi.

Türkiye'nin en kapsamlı ve zengin online öğrenme ortamı Vitamin'in yaratıcısı Sebit, eğitim teknolojileri alanında sunduğu zengin ve nitelikli içerikten iletişime, yazılımdan donanıma bütünsel bir sistem yaklaşımıyla projelerini hayata geçiriyor. Sebit, tüm projelerini yoğun Ar-Ge ve pilot çalışmaları sonucunda eğitim dünyasının hizmetine sunuyor.

Sebit Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer

Sebit Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer, sınıflara konulacak akıllı tahta ve tabletlerin çok iyi yönetilebilmesi, öğretmenin sınıfın kontrolünü sağlayabilmesi, öğrencilerin de tableti etkin bir şekilde kullanabilmesi gerektiğini belirtti. Bunun için oluşturdukları çözümlerin V-Sınıf ve V-Bulut olmak üzere iki ana parçası bulunduğunu anlatan Gürer, V-Sınıf'ın sınıf içerisinde bütün etkileşimi ve öğretmen-öğrenci ilişkisini düzenlediğini ve öğretmenin sınıftaki kontrolünü sağladığını söyledi. Geliştirdikleri eğitim uygulaması Vitamin'in Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Arapça olmak üzere dünyada 4 dilde kullanıldığına ve toplamda 3 milyona yakın kullanıcıya ulaştıklarına işaret eden Gürer, "Vitamin ABD, Şili, Çin, Suudi Arabistan ve Malezya'da kullanılıyor. ÖrneğinAmerika'da 400 bin öğrencimiz Vitamin kullanıyor. Meksika'da da önemli bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil

Microsoft Türkiye ile Sebit'in eğitimle ilgili birçok projede işbirliği yaptığını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Begim Başlıgil de Sebit'in aynı zamanda bir içerik şirketi olduğu için sınıf yönetimi, online hizmetler ve içerik arasındaki bağlantıyı etkin bir şekilde oluşturduğuna dikkat çekerek, "Yazılım çözümlerini tamamen kendi geliştiren firmalar aynı zamanda teknolojinin bütününe de hakim oluyor. Microsoft Türkiye olarak, eğitim alanında geleceği şekillendirecek, öğrencilerin ve öğretmenlerin 21.yy becerelerine sahip olmalarını sağlayacak her türlü projeye destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

V-SINIF NEDİR?

Sebit tarafından geliştirilen, öğretmenlerin sınıf içinde derslerini verimli işleyebilmelerine olanak sağlayan V-Sınıf çözümü, etkileşimli tahta ve diğer cihazlarla entegre çalışacak biçimde hazırlandı. Sınıf yönetimi ile öğretmen; öğrenci tabletlerini kontrol edebiliyor, soru ya da anket gönderip sonuçlarını kendi tabletinde değerlendirebiliyor, gerektiğinde tabletlere belirli kısıtlamalar getirebiliyor, tabletleri etkileşimli tahta ile iletişime geçirebiliyor, tahtada yapılan herhangi bir deney ya da alıştırmayı öğrenciler kendi tabletleri üzerinden görebiliyor ve tahtaya yazılan ders notları tabletlere anında aktarılabiliyor. Bu sistemle ayrıca, ders istenildiği anda başlatılıp bitirilebiliyor, otomatik yoklama yapılabiliyor, sınıfa ya da seçilen öğrencilere mesaj gönderilebiliyor.

Sebit, özel geliştirilen tabletler için zengin ve nitelikli içerikten iletişime, yazılımdan donanıma bütünsel bir sistemi, yoğun Ar-Ge ve pilot çalışmaları sonucunda okulların hizmetine sunuyor.

V-BULUT UYGULAMALARI İLE BENZERSİZ PAYLAŞIM ALANI

Sebit'in V-Bulut çözümü ise tabletlerde eğitime özel kaliteli içerikler ve uygulamaların kontrollü olarak yer almasını ve bulut bilişim teknolojileriyle sistem dahilindeki tüm cihazların uzaktan yönetilmesini sağlıyor. Birebir eğitim sistemini uygulamaya karar veren okullar için bulut temelli bu çözüme geçiş çok kısa sürede gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sebit ve Mıcrosoft Türkiye İşbirliğiyle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement