Şehit Polis Memuru Aydın Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Memuru Aydın Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Şehit Polis Memuru Aydın Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Aile içi şiddet ihbarı üzerine gittikleri olay yerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Aydın için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

18.02.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile içi şiddet ihbarı üzerine gittikleri olay yerinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Emin Aydın (47) için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Fatih Camisi'ndeki tören boyuncu, şehit polis memuru Mehmet Emin Aydın'ın Türk bayrağına sarılı naaşının başında iki polis nöbet tuttu. Taziyeleri Aydın'ın kardeşleri Murat ve Ahmet Aydın kabul etti.

Tören alınına eşi Gülhan Altınok ile gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Aydın'ın kardeşlerini teselli etti.

Cenaze namazından önce Mehmet Emin Aydın'ın naaşının yanına gelen 10 ve 12 yaşında kızları Sıla ve Aylin, eşi Şükran ve annesi Asiye Aydın, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Kızı Aylin'in "Sana uyumak yakışmıyor baba. Daha bizi büyütmedin, bizi büyütecektin, söz vermiştin" sözleri törene katılanları duygulandırdı. Bu sırada fenalaşan Aydın'ın eşi Şükran Aydın'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit polis memuru Mehmet Emin Aydın için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Törene, 1. Ordu Komutanlığını temsilen Tuğgeneral Veli Tarakçı ile CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül de katıldı.

"Ölümlerin en hayırlısı şehit olarak ölmektir"

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, cenaze namazından sonra yaptığı kısa konuşmada, her canlının muhakkak öleceğini ancak ölümlerin en hayırlısının "şehitlik" olduğunu söyledi.

Hiç kimsenin şehit olarak ölme şansına sahip olmadığını ve bunun bir kader olduğunu belirten Yaran, şöyle devam etti:

"Hadis-i Şerif'te 'Kardeşine zalim de mazlum da olsa yardım et' buyurmuştur Hazreti Peygamber. Çevresindekiler, 'Ya Rasulallah mazluma yardım edelim ama zalime nasıl yardım edeceğiz' deyince Peygamberimiz 'Zulmüne engel olmak ona yardım etmektir' buyurmuştur. Mehmet Emin Aydın, şehit polisimiz bir zalim ile mazlumu aynı anda gördü. Mazlum vardı, kadıncağız şiddet görüyordu. Zalim vardı. Bir adam kadına eziyet ediyordu. Ama o zalim bu yardımın değerini bilemedi. Fırsatı o kaçırdı. Aydın kardeşimiz de şehit oldu, şehitler kaybetmez. Kaybeden o zulmeden durumunda olan insan oldu."

Şehit polis memuru Mehmet Emin Aydın'ın cenazesi, daha sonra ambulansa konularak, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Aydın'ın cenazesi, burada düzenlenecek törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Memuru Aydın Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika


Advertisement