Şehitkamilli Hanımlardan "Ellerde Yeşeren Umutlar" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Şehitkamilli Hanımlardan "Ellerde Yeşeren Umutlar" Sergisi

Şehitkamilli Hanımlardan "Ellerde Yeşeren Umutlar" Sergisi

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde eğitim gören kursiyerler, bir yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek yaptıkları el işlerini “Ellerde Yeşeren Umutlar” adı altında sergilediler.

12.06.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde eğitim gören kursiyerler, bir yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek yaptıkları el işlerini "Ellerde Yeşeren Umutlar" adı altında sergilediler. Sergiye katılan vatandaşlar kursiyerlerin el işlerine hayran kaldılar.

"KURSİYERLERİMİZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR"

Sergi salonunu baştan aşağıya yaptıkları ürünlerle donatan kursiyerler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Serginin açış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu her aile merkezinin daha önce kendi sosyal tesislerinde açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "30 aile merkezinde 4 bin 925 kursiyerimiz eğitim görüyor. Bin 925 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Bugün yapılan çalışmaların finalindeyiz. Bu iş sabır isteyen bir iştir. Daha önce eline hiç makas almamış, tığ almamış, iğne almamış birisinin bir müddet sonra elinde yeşeren bu umutları görmek ve aile bütçesine katkı sağlıyor olması görmek bizim için çok önemli. Şehitkamil Belediyesi olarak sosyal tesislerimizde eğitimi öncelikli plana alıp bunun üzerinden hareket ederek, özelikle hanım kardeşlerimizin aile bütçesine katkıda sağlaması adına yapılan bu çalışmalar hakikaten bizimde göğsümüzü kabartıyor. Bir taraftan el becerilerini geliştirmek adına yapılan çalışmalar, diğer taraftan elde etmiş olduğu branş sayesinde aile bütçesine katkı sağlıyor olması bu işin hedefe ulaştığını gösteriyor. Bizim buradaki başka amacımız da hocalarımız vasıtasıyla yapılan bu eserlerin piyasa şartlarına göre alınabilir hale getirilmesini sağlamak. Yapılan klasik çalışmalar eğer ekonomiye döngü sağlayamıyorsa bir değeri yok. Ben bu eserlerin meydana gelmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ŞEHİTKAMİL BELEDİYEMİZİ VE KURSİYERLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM"

Sosyal Tesisler bünyesinde verilen kursların vatandaşlara büyük katkı sağladığını ifade eden Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, "İnsanların kendilerini geliştirmesi, yaşam standartlarının yükselmesi, eğitim ve bunun yanı sıra bu kurslarda gerçekleştirilen mesleki gelişmeyle sağlanabilir. Üst düzey eğitim almanın yanı sıra bundan faydalanamayan insanlarımızın bu kurslardan faydalanarak kendilerini geliştirmesi, bireye büyük katkı sağlamaktadır. Tabi biz iki şey için şükür etmemiz lazım. İlki sağlığımız, o olmazsa hiçbir şeyin anlamı yok. İkincisi de işimizin olduğu için şükür etmemiz lazım. Bu iş hem para kazanmak, hem de kapasitemizi geliştirmek adına önemli bir proje. Hayat boyu sürekli eğitim almamız ve bir şeyler öğrenmemiz gerekir. Bu amaçla Şehitkamil Belediyesi tarafından desteklenen bu kursların çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

"DÜNYANIN EN GÜZEL İŞİNİ YAPTIĞIMIZA İNANIYORUZ"

Yıl boyunca yaptıkları emekleri sergilediklerini belirten kursiyerler ise, "Dünyanın en güzel işini yaptığımıza inanıyoruz ve yapmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Yaptığımız nakışlar sadece çeyiz olarak değil aynı zamanda bunları satıp aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fdıloğlu'na ve ekibine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Açış konuşmalarının ardından serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılış sonrası Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda davetli sergilenen ürünleri gezdiler. Kursiyerler kendi yaptıkları eserleri Kaymakam Aydın ve Başkan Fadıloğlu'na tanıttı. Ayrıca kursiyerler, Kaymakam Aydın ve Başkan Fadıloğlu'na yapmış oldukları işlemelerden hediyeler sundu. Gaziantep'e özgü birçok el işinin sergilendiği açılışta, ayrıca genç kızlar çeyizleri için hazırladıkları ürünleri de davetlilere gösterme imkanı buldu.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışına Ak Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehitkamilli Hanımlardan 'Ellerde Yeşeren Umutlar' Sergisi - Son Dakika


Advertisement