Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

Kastamonu'nun İnebolu, Hanönü, Abana, Bozkurt ve Azdavay ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2017 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun İnebolu, Hanönü, Abana, Bozkurt ve Azdavay ilçelerinde Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hanönü ilçesi Atatürk Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa, Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, İlçe Jandarma Komutanı Harun Tuncay ve diğer protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-İnebolu

İnebolu Anadolu İmam Hatip Lisesince, Türk Ocağı Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çanakkale Savaşı ile ilgili türkülerin seslendirildiği programda öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sahnelendi.

Program, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasıyla sona erdi.

Programa, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkan vekili Mete Yeni, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yılmaz, ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, Sahil Güvenlik Komutanı Ömer Serhat Uysal, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

-Abana ve Bozkurt

Abana ve Bozkurt ilçelerinde de, iki ilçenin sınırındaki 700. Yıl Şehitler ve Gaziler Anıtı'nda düzenlenen tören, anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Abana ilçe jandarma komutanlığında görevli Astsubay Çavuş Tuncay Özdemir, törende yaptığı günün anlam ve önemini içeren konuşmada, Çanakkale Savaşlarında maneviyatın, maddiyatı yendiğini vurguladı.

Şiirlerin okunduğu törende iki ilçenin protokol üyelerince şehit aileleri ve gazilere çiçek takdim edildi.

Törene, Bozkurt Kaymakamı Murat Acar, Abana Kaymakam Vekili Hasan Hüsnü Türker başta olmak üzere diğer protokol üyeleri katıldı.

Azdavay

Azdavay'da, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen tören, anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Azdavay Belediyesi, Eko-Turizm salonunda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce program düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement