Selçuk'ta Turizm İstihdamı Paneli - Son Dakika
Yerel

Selçuk'ta Turizm İstihdamı Paneli

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi, "2015 Yılı Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Turizm'de İstihdam" paneli düzenledi.

27.04.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi, "2015 Yılı Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde "Turizm'de İstihdam" paneli düzenledi.

Panelde, Türkiye'de turizmin ve turizm alanında çalışanların sorunları, öğrencilerin ve fakülte mezunlarının sektördeki istihdamı, sektörün örgütlü hale getirilmesinin çalışanlara ve sektöre yararları tartışıldı. Ayrıca Turistik İşletme Yöneticileri, Personeli ve Avrupa Birliği Turizm Personeli ile İlişkiler Derneği (TİYADER) hakkında katılımcılara detaylı bilgi verildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda düzenlenen panele

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, fakülte olarak sektörde eğitimli ve diplomalıların çalışması, çalışanların haklarının korunmasını sağlamak amacıyla TİYADER'e üye olduklarını söyledi.

Sektörde ciddi oranda sıkıntı bulunduğunu savunan Çukurçayır, "Diploması olanların yüzde 90'ı sektörü terk ediyor. Üyeliğimiz sayesinde öğrencilerimiz stajlarını ya da çalışacakları yerleri ayarlayabilecekler. Bu sayede yaşadıkları sıkıntıları da buradan bildirebilecekler" diye konuştu.

Turizm sektöründe çalışanların yüzde 80'inin diplomasız olduğunu belirten TİYADER Başkan Yardımcısı Rahman Temizkan ise turizmin Türkiye için rekabet avantajı olan stratejik bir sektör olduğunu ifade etti.

Ortak akıl üretmek için kurulan bir dernek olduklarına işaret eden Temizkan, şunları kaydetti:

"Sektörde diplomalı mezunlarımızın çalışması için çabalıyoruz. Türkiye'de turizm eğitimi veren lise, yüksekokul ve üniversitelerimizde örgütlenerek haklarımıza sahip çıkmak istiyoruz. TİYADER, Türkiye'nin turizmine sorunları çözen bir sistem ve standartlar zinciri getirmektedir. Bunun için de öğrencilerimizin ve hocalarımızın derneğimize üye olmalarını sağlayarak, sektörde güçlü bir konuma gelmek ve haklarımıza sahip çıkmak istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk'ta Turizm İstihdamı Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement