Selçuk Üniversitesi Güney Kore'de 'Dostluk Konseri' Verdi - Son Dakika
Yerel

Selçuk Üniversitesi Güney Kore'de 'Dostluk Konseri' Verdi

Selçuk Üniversitesi Güney Kore\'de \'Dostluk Konseri\' Verdi

Kore Savaşı'nın 62.Anma Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı ve Kore Kültür Derneği işbirliğinde Güney Kore'nin Başkenti Seul'de şehitlerimiz anısına "Barış Konseri" düzenlendi.

31.10.2012 12:41

Kore Savaşı'nın 62. Anma Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı ve Kore Kültür Derneği işbirliğinde Güney Kore'nin Başkenti Seul'de şehitlerimiz anısına "Barış Konseri" düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Dilek Zerenler'in de katıldığı etkinlikte, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Karakaya, Öğr. Gör. Elif Bilge Kurtuldu, Arş. Gör. Hasan Delen, Okutman Banu Demir ile Tiyatro ve Geleneksel Türk Müziği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu konser heyeti, Kore şehitlerimiz anısına Mokdong'ta bulunan KT Chamber Hall'da konser verdi ve kısa bir tiyatro oyunu sundu. Güney Kore'nin üst düzey bürokratlarının da katıldığı konserde Geleneksel Türk Müziği ve Kore Savaşı'nda şehit olan askerlerin memleketlerine özgü Türk Halk Müziği'nden seçmelerin yanı sıra Okutman Banu Demir yönetiminde tiyatro bölümü öğrencileri 'Barış' temalı 2 kişilik tiyatro oyunu sundu.

REKTÖR GÖKBEL, "DOSTLUĞUMUZUN EBEDİ OLMASINI DİLİYORUM"

Konser etkinliği sırasında konuşma yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Günümüzde bilim ve teknoloji, son derece ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Teknolojik ilerleme ne kadar ileri seviyeye ulaşırsa ulaşsın, asıl olan dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve saygıdır. İçinde bulunduğumuz şu günler, bütün insanlığın sevgiye, saygıya, dostluğa, kardeşliğe ve barışa en çok ihtiyaç duyduğu zamandır. İnsanoğlu sevincini de üzüntüsünü de tek başına yaşayamaz. Bu duygular, dostlarla paylaşıldığı sürece bir anlam kazanır. Dostlarla paylaşılan sevinçler artarken, paylaşılan üzüntüler de azalır. Bizler, bu güzel ve anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan, dostluğumuzun güçlenmesine dair küçük de olsa katkı sağlamaktan, kalbimizdeki dostluk ve kardeşlik duygularını sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Konser sonrasında etkinliği değerlendiren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Kore Büyükelçiliğimiz ve Kore Kültür Derneği ile birlikte ülkemiz adına gurur verici bir etkinlik gerçekleştirdik. 62 yıllık dostluk sürecini iyice pekiştirerek Kore Savaşı'nda şehit olan askerlerimizi ülkemiz adına verdiğimiz Türkçe konserle anmış olduk. Organizasyonda emekleri geçenlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk Üniversitesi Güney Kore'de 'Dostluk Konseri' Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement