Selçuk Üniversitesinde Reklamda Yaratıcılık Üzerine Söyleşi - Son Dakika
Yerel

Selçuk Üniversitesinde Reklamda Yaratıcılık Üzerine Söyleşi

Selçuk Üniversitesi İletişim Topluluğu, Reklamda Yaratıcılık Üzerine Söyleşi adlı program düzenledi.

07.03.2014 12:01  Güncelleme: 12:02

Selçuk Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından, "Reklamda Yaratıcılık Üzerine Söyleşi" adlı program düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Karaçor, reklamcılık ve iletişim sektöründeki deneyimlerin paylaşıldığı programda yaptığı konuşmada, reklamcılığın, yaratıcılık, akıl, strateji ve hayal gücünün birlikteliğinin sonucu olduğunu söyledi.

Karaçor, tüketicileri ikna etmek için markaların daha yaratıcı uygulamalarla bireylerin karşısına çıkmasının doğal bir zorunluluk olduğunu belirterek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Vietnam Ajans Kurucu Ortağı ve Yönetmeni Gürkan Günaydın da reklamcılık sektöründe yaşadığı deneyimleri, reklamların ve reklam ajanslarının işleyiş sürecini öğrencilere aktardı.

Reklam ve yaratıcılığın herkesin bildiği verileri beklenmedik bir biçimde sunma ve paketleme işi olduğunu ifade eden Günaydın, "Reklamda sadece sizin hoşunuza gidecek işleri değil kitlelerin dikkatini çekecek, onları etkileyebilecek işler yapmalısınız. Kendi değer ve beklentilerimizi kitlelerin beklentileri gibi algılarsak hataya düşebiliriz. Kitleleri etkileyebilmek için toplumu tanımak gerekir. Her hedef kitlede değişken bir yapı mevcut olduğu için kitleleri etkileyebilmek de giderek zorlaşıyor. Ama iyi reklamcı farklı hedef kitleleri etkileyebilmelidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karaçor, Günaydın'a plaket takdim etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Selçuk Üniversitesinde Reklamda Yaratıcılık Üzerine Söyleşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement