Şemdinli'de Aile Destek Merkezi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Şemdinli'de Aile Destek Merkezi Kuruldu

Şemdinli\'de Aile Destek Merkezi Kuruldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde aile destek merkezi kuruldu.

08.03.2013 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde aile destek merkezi kuruldu.

Şemdinli Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi binasında kurulan Aile Destek Merkezi kadınlar tarafından açılışı yapıldı. İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem, açılış kurdelesinin kadınlara kestirdi. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Cengiz Erdem, böyle bir tesisin tüm kadınlara hayırlı olmasını diledi. Kaymakam Erdem, "Bu proje Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından finalse edilmiş olup, projeye 349 bin TL'lik bir bütçe sağlandığını söyledi. Toplum ve aile destek merkezimiz bünyesinde resim kursu, bayanlara yönelik KPSS kursu, üniversiteye yönelik hazırlık kursu, Kur'an-ı Kerim, ilmihal, Arapça dil kursu, evliliğe hazırlık ve çeyiz hazırlama kursları verilmektedir. Bu kursun diğer kurslardan farkı ise tamamen ücretsiz ve kurslarda kullanılan malzemeler tarafımızda karşılanıyor. Örneğin çeyiz kursundaki bütün malzemeler tarafımızdan veriliyor ve yapan bayan arkadaşımız kendi şahsına yapıyor" dedi.

Seyit Taha Kuran Kursu öğrencilerinden Sümeyye Camiye de, "Öncelikle Şemdinli gibi bir yerde böyle bir yerin açılması çok güzel ve anlamlıdır. İlçe Kaymakamımızdan Allah razı olsun. Biz kadınları düşündüğü için kendilerine minnettarız. Burada annelerimiz, kardeşlerimiz bu projeden faydalanacaktır. Bizim için çok anlamlı bir projedir" diye konuştu.

Açılışa İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem, Şemdinli Belediye Başkan Vekili Mehmet Kayhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Osman Gök, İlçe Emniyet Müdürü Akın Güneri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, kurum amirleri ve kadınlar katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şemdinli'de Aile Destek Merkezi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement