Serdal Adalı Hedeflerini Anlattı - Son Dakika
Spor

Serdal Adalı Hedeflerini Anlattı

Serdal Adalı Hedeflerini Anlattı

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Adalı."Evet, konu yargıdadır."

30.05.2013 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü'nün 16 Haziran'da yapılacak seçimli olağan genel kurul toplantısında başkanlığa aday olan Serdal Adalı, "Şike Davası"nda yargı sürecinin devam ettiğini ancak aklanacağından şüphesinin olmadığını söyledi.

Adalı, Çırağan Sarayı'nda, seçilmesi halinde yönetim kurulunda ikinci başkan olarak görev yapacak Murat Aksu ile yaptığı basın toplantısının ikinci bölümünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Serdar Adalı, yargı süreci devam ederken aday olmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Evet, konu yargıdadır. Yargı ne karar verirse boynumuz kıldan incedir. Adalete de güveniyorum. Er ya da geç bu konuda aklanacağımdan bir gram şüphem yok. Şüphem olsa bugün burada oturmazdı" dedi.

Bir soruya karşılık, Beşiktaş'ın gayrimenkulleri ve yapısıyla ilgili hiçbir şekilde "İpotek verelim, bunu garanti gösterelim, bir takım şeyleri aşalım" düşüncesinde olmadıklarını belirten Adalı, bunun başka yöntemleri olduğunu anlattı.

Bir gazetecinin, "Mevcut iktidar 'Ne oldu da bugün aday oldular?' diyor. Bu konuya nasıl bakıyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Serdal Adalı şöyle yanıt verdi:

"2012 döneminde adaylık konusu gündeme geldiğinde Fikret Bey de dahil camianın ileri gelenleri ziyarette bulundular. O tarihte gerek psikolojik gerek de ailevi nedenlerle çok da hazır değildim. Geçen sene ekip yapamadık. Ancak bir noktada 'Beşiktaş'ın kayyuma devredilmesi' konusunu çıkıp söyledikleri gün Beşiktaş'ın hiçbir şekilde kayyuma kalmayacağını, kulübü sahipsiz bırakmayacağımızı söyledim. Adaylık o günden sonra gündeme geldi. Gündeme gelmesinden sonra camiada gitmediğim kimse kalmadı. Beşiktaş'a bir katkım olacaksa, kalıcı çözümler üretebileceksek aday olmak isterim. İşin mali kısmını nasıl çözeriz diye düşünürken, kongre sürecinde ortaya çıkan insanlardan hiç de hoş olmayan teklifler almaya başladım. O günlerde düzgün bir ekip yapamadım."

"Beşiktaş'ın düzlüğe çıkmış bir hali yok"

Serdal Adalı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın televizyonda camianın gözünün içine bakarak söylediği rakamlarda doğruları ifade etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Beşiktaş'ın düzlüğü çıkmış bir hali yok" ifadelerini kullandı.

Borç rakamlarıyla ilgili bilgi veren Adalı, şöyle devam etti:

"Beşiktaş'ın kısa vadeli borçları 110 milyon lira inmiş. Ancak uzun vadeli borçları 133 milyon liradan 258 milyon liraya çıkmış. Borcun yekününde değişme yok. Başkan futbolla ilgili '150 milyon lira ödeme yaptım' derse doğrudur. Ancak, 150 milyon lirayı öderken nereden kaynak sağladınız? Yapılan şey ortada; sermaye artışından gelen 80 milyon lira, kullanılan 35 milyon dolarlık kredi var, ceplerinden de koydukları 20-25 milyon lira var. Onun da çoğunu geri almışlar. Biz 1-0 geriden başlıyoruz. Ne ben ne de Murat Aksu, Sayın Başkan kadar iyi bir hatip değiliz. İnsanların gözüne bakarak kandırma kabiliyetimiz yok. Maalesef Sayın Başkan'da var. Sayın Başkan'dan borcun nasıl azaldığını insanların anlayacağı şekilde izah etmesini rica ediyorum."

"Beşiktaş'ın geleceğini fukaralık edebiyatıyla gerçekleştiremeyiz"

Serdal Adalı, "Feda" ile ilgili bir soru üzerine, "Artık bu feda muhabbeti beni ve camiayı üzmeye başladı. Beşiktaş'ın geleceğini fukaralık edebiyatıyla gerçekleştiremeyiz. Hedefimiz Türkiye ve Avrupa'da her zaman birinciliğe oynayan, gerek bütçesiyle gerek profesyonel yapısıyla örnek gösterilecek bir Beşiktaş yaratmak" ifadelerini kullandı.

Adalı, profesyonellerin daha önde olduğu futbol takımını yöneten bir ekip yapacaklarını belirterek, "Mevcut yönetimde bir ağabeyimiz sanki mevcut borcu biz yapmışız gibi ifadeler kullanıyor. Utanmasalar 'Tabata'yı da Adalı aldı' diyecekler. Bir gazetede Alves'i yazmışlar. Cezaevinde transfer mi yaptım? İki dönemde transfer ettiğimiz isimlerin toplamında 20 milyon avro bonservis bedeli ödemişim. Sayın Başkan'ın televizyonda açıkladığı transfer bütçesi iki yıl için yaklaşık 25 milyon avro. Sırf yıldız transfer olsun diye Beşiktaş'ın tek kuruşunu sokağa atmam, attırmam. Camiamızın arzu ettiği bir takım olacak" diye konuştu.

Eski başkan Yıldırım Demirören'den hesap sorup sormayacağıyla ilgili bir soruya da Adalı, "Hesap sormak doğru bir söylem değil. Demirören doğru yapmıştır yanlış yapmıştır. Ortada bir şey varsa oturup Yıldırım Bey ile konuşuruz. Varsa hesabı görürüz" diye yanıtladı.

Kulüpten alacaklarını hibe edip etmeyeceğiyle ilgili soru üzerine de Adalı, "Siz bu kulübe 1 kuruş da 10 kuruş da verseniz geri dönüşünü sağlıyorsunuz. Karşınızdaki insana 'Hibe edecek misiniz?' diye soramazsınız. Beşiktaş ne zaman düzlüğe çıkarsa öder, olmazsa ne yapalım. Beşiktaş'ın bir yerini satıp paramızı alacak halimiz yok" ifadelerini kullandı.

Stat konusu

Stat konusunda kendisinin de Adanalı olan Kültür ve Turizm Bakanı ile görüşmeler yaptığını aktaran Serdal Adalı, şunları kaydetti:

"Biz bir camiayız, stat konusunda herkesin katkısı olacak. Ancak 'Stadı ben yaptım, yapacağım' söylemeleri çok doğru değil. 13 senedir stadı bekliyoruz. Bir takım izinler alınmadan, altyapısı yapılmadan seçime 15 gün kala stadı seçim şovu şekline getirmek doğru değil. Stadı yıkmak çok kolay, yapmak zordur. Yapma aşamasında bir takım devlet dairelerine takılırsa 14 ayda değil 64 ayda yine bitiremeyiz. Bizim itirazımız buna. Her şey tamamsa biz de gideriz yıkıma. Bunu seçim malzemesi haline getirirseniz Beşiktaş'a zarar verirsiniz. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız, başta Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız bütün devlet büyüklerimiz stadı yapalım diye hoşgörü gösterdiler. Çok da rahatsız olduklarını biliyorum. Yarın bir gün bir şey çıktığında yine 'Devlet yaptırmadı' olacak. Bir oldu bittiye getirip sırf şov yapmak için niye yapıyorlar."

Adalı, takımın stat inşaatı sırasında maçlarını nerede oynayacağı konusunda, "Türkiye'deki tüm statlar devletindir. Beşiktaş istediği statta oynar, bunu herkes bilsin" ifadelerini kullandı. Serdal Adalı, Anadolu'da maç oynayabilecekleri statlar konusunda bir değerlendirme yaptıklarını, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda mecbur kalmadıkça oynamak istemediklerini belirtti.

Teknik direktör, sportif direktör, transfer konusu

Adalı, mevcut yönetimin seçime kısa bir süre kalmışken göreve sportif direktör getirmesini, teknik direktör ve futbolcu transferini doğru bulmadığını ifade ederek, bu düşüncelerini başkan Fikret Orman'a da ilettiğini bildirdi.

Serdal Adalı, "Biz de hazırlığımızı yapıyoruz ama hiç kimseyle de gidip durduk yerde imza atıp havadan söz vermiyoruz" diye konuştu. Adalı, adaylık sürecinde teknik direktör Mustafa Denizli ile görüşmesinin olmadığını açıkladı.

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma'yı getirmek isteyip istemediği sorusu üzerine de Adalı, seçilmeleri halinde Portekizli oyuncunun dönebileceği imasında bulunarak "Şu an bildiğim kadarıyla Dubai'de. Onu buradan yolcu ettiğim günden bu yana görüşemedik. Emek verdiğim bir insanın tekrar Türkiye'de oynayabileceğini, Beşiktaş'a faydalı olacağını ifade etmesi... Hocanın bir talebi olursa... Ezeli rakiplerimizden birisi, ben biliyorum 15 gündür yazılıyor çiziliyor, haber yollanıyor. Bizim beğenmediklerimizi insanlar beğeniyor" şeklinde ifadeler kullandı.

Basketbolda bir sponsorla anlaştıklarını bildiren Adalı, karşı taraf istediği için seçim sonuna kadar ismi açıklamayacaklarını ifade etti.

Transfer bütçesiyle ilgili soru üzerine de başkan adayı Serdal Adalı, "Yapılmış bir bütçe var. Kısmet olursa o bütçeyle çalışacağız. O bütçeyi görmeden rakamları telaffuz etmek istemiyorum. Çalışacağımız bütçeyi görürsek transfer bütçesini de ona göre ayarlayacağız. Ama 15 milyon avrodan fazladır, onu söyleyeyim" diye konuştu.

Murat Aksu ise eski başkan Yıldırım Demirören'den hesap sorma konusundaki soruya, "2010'da Demirören'e karşı aday olduk. Adaylıktaki en önemli söylemlerden biri hesap sormaktı. Ancak kongrede genel kurul üyelerimiz Sayın Başkan'dan hesap sorulmasını istemediği için bizi seçmedi. Fikret Orman seçilirken hesap soracağını açıkladı. Artık Demirören dönemi kapanmıştır, kendisi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'dır. Bizim karşımızdaki aday Orman'dır. 'Hesap soracağım' deyip, hesap sormayandan hesap soracağız. TFF Başkanı'nı kongreye çekmek yanlıştır. O dönemler geçmiştir" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Serdal Adalı Hedeflerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement