Sevgi Engel Tanımadı - Son Dakika
Güncel

Sevgi Engel Tanımadı

Sevgi Engel Tanımadı

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik ile engelli bireylerle bir araya geldi.

15.12.2016 11:26

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik ile engelli bireylerle bir araya geldi. Etkinlik kapsamında dersi alan fakülte öğrencileri ile 16 yaş üstü zihinsel engelli gençler, barbekü partisi ve müzik dinletisi eşliğinde keyifli zaman geçirdi.

Etkinliğin planlanma ve hayata geçirilme aşamaları 'Halkla İlişkiler ve Reklamcılık' ve 'Sinema ve Televizyon' öğrencilerinin katkıları ile Yard. Doç. Sevil Bayçu ve Yard. Doç. Canan Uluyağcı danışmanlığında gerçekleştirildi. 'Halkla İlişkiler ve Reklamcılık' öğrencilerinin sponsorluk ve iletişim çalışmalarını yürüttüğü organizasyonda, 'Sinema ve Televizyon' öğrencileri ise fotoğraf ve video çekimleriyle etkinliğe destek verdi. Organizasyonun temel amacı, üniversite öğrencileri ile zihinsel engelli gençleri bir araya getirerek aralarında sevgi bağını güçlendirmek ve sosyal bir etkileşim oluşturmaktı. Organizasyonun ulaşım ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla şehrin ileri gelen çeşitli markaları sponsorluk destekleriyle katkı sağladı.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Eskişehir Şubesi'nin hayırsever üyesi Suzan Gürcanlı'nın bağışları ve derneğin katkılarıyla yapılan ve 2013 yılında eğitim hayatına başlayan Özel İş Eğitim Uygulama Merkezi; seramik, dokuma, resim gibi birçok uygulama alanında eğitimler vermeyi sürdürüyor. Verdiği eğitimlerle zihinsel engelli gençlerin sosyal hayata entegrasyonunu kolaylaştırmayı amaçlayan kurum, öğrenciler tarafından üretilen ürünleri çeşitli etkinliklerle sergiliyor. TYSD Suzan Gürcanlı Özel İş Eğitim Uygulama Merkezi'nde 13 Aralık Salı günü gerçekleştirilen barbekü partisi ve müzik dinletisiyle öğrenciler eğlenceli ve duygusal vakit geçirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement