Şevket Uğurluer Kimdir? Şevket Uğurluer Kaç Yaşındaydı? - Son Dakika
Güncel

Şevket Uğurluer Kimdir? Şevket Uğurluer Kaç Yaşındaydı?

Şevket Uğurluer Kimdir? Şevket Uğurluer Kaç Yaşındaydı?

Şevket Uğurluer, değerli piyanist ve şarkıcı geçtiğimiz gün hayatını kaybetmişti. Zatürre nedeniyle hastaneye yatırılan ve on gündür tedavisi devam eden Şevket Uğurluer, 22 Nisan Pazartesi günü yaşamını yitirdiği açıklandı. Dün ise sanatçı törenlerle son yolcuğuna uğurlandı. Peki Şevket Uğurluer kimdir, kaç yaşındaydı?

25.04.2019 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zatürre tedavisi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden usta piyanist ve yorumcu Şevket Uğurluer, dün son yolculuğuna uğurlandı. 81 yaşında yaşamını yitiren Şevket Uğurluer'in cenazesi, Cemal Reşit Rey'de düzenlenen anma töreninin ardından Zincirlikuyu Camii'ne götürüldü. Sanatçı, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Peki Şevket Uğurluer kimdir? İşte Şevket Uğurluer'in merak edilen hayatı...

ŞEVKET UĞURLUER KİMDİR?

Şevket Uğurluer 1938'de doğdu. Türk pop müziğinden rock and rolla, cazdan bluesa kadar birçok türde müziği yorumlayan piyanist ve şarkıcı Şevket Uğurluer'in müziğe başlaması, ilkokul sıralarında mandolinle oldu. İlk profesyonel çalışmalarını 1955 yılında yapan Şevket Uğurluer, 1961 yılına kadar çeşitli orkestralarda çalıştıktan sonra, kendi orkestrasını kurarak İstanbul gece kulüplerinde çalışmaya başladı.

Dönemin belli başlı orkestralarında 1961 yılına kadar görev alan Uğurluer, henüz 17 yaşındayken Erol Büyükburç, Metin Ersoy, Kanat Gür ve Salim Ağırbaş'la birlikte kendi adını taşıyan bir orkestra kurdu. "Şevket Uğurluer ve Arkadaşları" adlı orkestra ile devrin önemli şarkılarını seslendirip, folk ve klasik Türk müziği eserlerini caza adapte eden Uğurluer'in "Not Responsible", "Tombalacık Halimem", "You" isimli 45'lik plakları o yılların popüler eserler arasında yer aldı..

Aynı yıllarda İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yüksek mimar olarak mezun oldu. 1960'lı yıllarda Türkçe sözlü hafif batı müziği dalında plakları basıldı. Bir ara müziği bırakıp mimarlık yaptı. Daha sonra yeniden müziğe döndü.

Şevket Uğurluer, 1991 yılında, Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden "İki Dakika" adlı şarkının bestecisidir. TRT'de 18 yıldır aralıksız devam etmiş olan "Anılarla Müzik" adlı programı hazırlayıp, sundu.

Şevket Uğurluer, geçen yıl ayrıca "25. İstanbul Caz Festivali" kapsamında "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne değer görülmüştü..

Son Dakika Güncel Şevket Uğurluer Kimdir? Şevket Uğurluer Kaç Yaşındaydı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement