Seydişehir Çileği Coğrafi İşaret Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Seydişehir Çileği Coğrafi İşaret Aldı

25.12.2025 13:42

Konya'nın Seydişehir çileği, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yetiştirilen çilek, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, çilek üretimine ilçe merkez ve kırsal mahallerinde 2011'den bu yana yoğun şekilde devam edildiğini belirtti.

Seydişehir leblebisi ve Seydişehir karpuzundan sonra Seydişehir çileğine de tescil kazandırıldığını aktaran Ustaoğlu, "Belediyemizin girişimleriyle Seydişehir çileğimizin coğrafi işaret alabilmesi için yapılan çalışmalar nihai sonuca ulaştı. Üreticilerimize ve bölgemize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seydişehir Çileği Coğrafi İşaret Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement