Seydişehir'de Demokrasi Nöbetine Devam - Son Dakika
Güncel

Seydişehir'de Demokrasi Nöbetine Devam

İlçe Müftüsü Orbağ, 15 Temmuz gecesi başlayan girişimin hak ile batılın mücadelesi olduğunu söyledi, kıyamete kadar devam edeceğini kaydetti.

03.08.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalıhüyük İlçe Müftüsü Osman Orbağ, milli irade nöbetinin 19'inci gününde belediye meydanında toplanan vatandaşlara hitap etti.

Milli irade nöbetine Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer ile Seydişehir İlçe Müftüsü Kemal Demirel de katıldı.
Bir tarafta hakkı savunanların, diğer tarafta ise batılı savunanların olduğunu kaydeden Yalıhüyük İlçe Müftüsü Osman Orbağ "Önemli olan neresidir. Hak tarafındamı, batıl tarafındamıyız. 15 Temmuz'dan bu güne hem siyasiler, hem ekonomistler, hem diyanet camiası, ilahiyatçılar bu olayın nedenini, sonuçlarını kendi aralarında istişare ediyorlar. Neden kaynaklandı, bunun alt yapısı nedir bizim bunu incelememiz gerekiyor. İlahiyatçılar olarak biz bu tarafına bakıyoruz. Bu gün eğer biz rabbimizin dinine sahip çıkarsak, efendimizin bize bıraktığı miras olarak bıraktığı dinimize sahip çıkarsak dünyanın hiçbir egemen gücü karşımızda duramayacaktır. Ellerinde hangi teknolojik aletleri, imkanlar olursa olsun, bizim kalbimizde ki gönlümüzdeki iman olduğu müddetçe hiç birisi karşımızda duramayacaktır. Çünkü bizim yardımcımız Allah'tır ''dedi.

İnsanların, Allah'ın dinine sahip çıktığı sürece hiçbir gücün karşılarında duramayacağını belirten Orbağ; "Bunu 15 Temmuz gecesi haçlı zihniyetine gösterdik biz, halada göstermeye devam ediyoruz. Eğer kalplerimizdeki iman olmasaydı, hangi güçle o tankların, helikopterlerin karşısında durabilirdik. Onların karşısındaki bizim kalbimizdeki imandır" şeklinde konuştu.

Kardeşin kardeşe ihanet etmeyeceğini yalan söylemeyeceğini, yardımsız bırakmayacağını ifade ederek konuşmasına devam eden Orbağ ;'' Bütün Müslümanlara, diğer Müslümanların yani canı ırzı, namusu şerefi, izzeti haramdır. Bu insanlar 15 Temmuz gecesi bizim iffetimize, namusumuza, şerefimize, mukaddesatımıza, saldırdılar''dedi.
Belediye Meydanında milli İrade nöbetine katılanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ihanet şebekesinin uygulamalarından çıkarılacak ibretlerin, derslerin cevabının ayet ve hadislerle anlatıldığını kaydederek;'' İslam tarihinde Müslümanlara en büyük zararı münafıklar vermişlerdir. Müşriklerin cephesi bellidir. Onların hainlikleri, ihanetleri bellidir. Ama münafıklar Müslümanların içinde olduğu için ciddi manada zarar vermişlerdir. Bu günde PKK'sı, diğerleri belli ama bu günkü ihanet şebekesini bizim anlamamız, ayıklamamız zor oldu''dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seydişehir'de Demokrasi Nöbetine Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement