Hayvanlar sıcak hava nedeniyle meraları mesken etti - Son Dakika
Yaşam

Hayvanlar sıcak hava nedeniyle meraları mesken etti

Diyarbakır'da hava sıcaklığının normallerin üzerinde seyretmesi, küçükbaş hayvanlara yaradı. Bahar havasının sürdüğü kentte, hayvanlar meralarda otlamaya devam ediyor.

14.01.2021 13:27  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da hava sıcaklığının normallerin üzerinde seyretmesi ve yağışsız gün sayısının artması, hayvanları meralardan uzaklaştıramadı. Sıcaklığın düşmesini takiben her yıl aralık ve ocak aylarında ağıllara geçen küçükbaş hayvanlar, bu yıl meralardan ağıllarına geçemedi.

50 gündür koyunlarının merada olduğunu dile getiren, Bismil ilçesi kırsal Güroluk Mahallesi'nde koyun yetiştiriciliği yapan Fikri Sertkaya, mevsimlerde yaşanan değişiklik nedeniyle bu yıl hayvanların merada kalma süresinin uzadığını ifade etti.

"YAĞIŞ BEKLİYORUZ. KURAKLIK ZARARLI OLUR"

Hava sıcaklığının yüksek olmasının, yeni doğan kuzular için sağlıklı bir büyüme sağladığını söyleyen Fikri Sertkaya, "Bu bahar havasının bize çok faydası var. Ancak yine de yağış bekliyoruz. Kuraklık olursa zararı olur. Kar ve yağmur yağmasını çok istiyoruz." dedi.

Diyarbakır Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya ise yağışın düşük olmasından ötürü mutsuz olduklarını belirterek, "Söz konusu durum şu an için hayvan sahiplerinin yararına görünse de bir an önce yağmur yağması için dua ediyoruz. Çünkü yağmurun yağmaması ve olası bir kuraklık durumunda yem ve saman fiyatları çok yükselir. Bu da yetiştiricilerin maliyetini ciddi anlamda artırır." açıklamasını yaptı.

Hayvanlar sıcak hava nedeniyle meraları mesken etti
Hayvanlar sıcak hava nedeniyle meraları mesken etti
Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Hayvanlar sıcak hava nedeniyle meraları mesken etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement