Şiddete Karşı Kanatlandılar! - Son Dakika
Kadın

Şiddete Karşı Kanatlandılar!

Şiddete Karşı Kanatlandılar!

Kadına şiddete dikkat çekmek adına ünlü kadınlar bir araya gelerek, iki farklı proje için poz verdiler.

08.03.2012 01:11  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadına şiddete dikkat çekmek için 58 ünlü kadın bir araya gelerek "Her Ses Bir Nefes" isimli sosyal sorumluluk projesine poz verdi. Yüzlerini streç filmle kapatarak poz veren ünlü kadınlar, susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelemeye çalıştı ve sessiz çığlık atarak tek nefes olduklarını anlattı.

Kadına şiddete dikkat çekmek için yapılan "Her Ses Bir Nefes" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında 58 ünlü kadının fotoğraflarından oluşan sergisi, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde açıldı. Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Polisan Boya'nın katkılarıyla gerçekleştirilen "Her Ses Bir Nefes" projesi kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Fotoğraflarda her ünlü, iki farklı konsept için poz verdi. İlk olarak yüzlerini streç filmle kapatarak poz veren sanatçılar, susturulmuş ve sindirilmiş kadınları simgelemeye çalıştı.

İkinci konseptte ise sessiz çığlık atarak tek nefes olduklarını anlattılar. 58 ünlü kadın, fotoğraflarına ayrıca toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, eğitim eksikliği, sağlık sorunları, taciz, aile içi şiddet gibi konulardaki mesajlarını ekledi.

"Bizim de Güzel Erkeklerimiz Var"

Projede yer alan oyuncu Ece Uslu her gün biraz daha geriye gidildiğini söyleyerek "Bu çok acı. Ne yapılması gerekiyor? Bence insanın biraz kendini geliştirmesi gerekiyor. Benim buradaki konseptte söylediğim; 'Şiddet senin kendi acizliğindir' Çünkü insanın bunu önce kendi içerisinde halletmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Oyuncu Gülçin Santırcıoğlu da karar mekanizmasında olan insanların kendileri gibi düşünmediğine dikkat çekerek "Bizim de güzel erkeklerimiz var... Durumdan rahatsız olan, hayatı boyunca bir kadına vurmamış olan erkekler de var elbette. Fakat bu erkekler de bizim gibi düşünen kadınlar da hiçbir zaman bu yasayı çıkartacakları yerde olmayacaklar" şeklinde konuştu.

Projeye Aydilge, Bennu Yıldırımlar, Beste Bereket, Emel Çölgeçen, Goncagül Sunar, Özge Borak, , Pelin Batu, Sumru Yavrucuk ve Türkü Turan gibi isimler katıldı.

Kadın Sığınmaevleri Yenilenecek

Proje kapsamında Polisan Boya tarafından Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'nın Dayanışma Merkezi ofisi ve Kadın sığınakları da yenilenecek.

Proje yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre'nin üstlendiği "Her Ses Bir Nefes"e ayrıca Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Temsilciliği teknik destek verdi. Projenin fotoğraflarını ise Serhat Hayri ve Tayfun Çetinkaya çekti. Sergi 3 şehirde eş zamanlı olarak açıldı. İstanbul Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi, İstanbul Optimum Outlet, Ankara Optimum Outlet ve Adana Optimum Outlet'te görülebilecek olan sergi, 8 -30 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kadına Şiddete Karşı Kanatlandılar

'Kadına Şiddete Karşı Kanatlandılar' isimli sosyal sorumluluk projesinde, her biri kendi alanında birçok başarıya imza atmış bu ünlü isimler, fotoğraf ve mesajlarıyla kadına şiddeti dile getiriyor. Sanat dünyasının ünlü kadınlarının kanatlanarak 'kadına yönelik şiddete dur' diyeceği çalışmanın fotoğraflarını Cemil Ağacıkoğlu çekti. Projeye katılan isimler arasında Arzu Yanardağ, Akasya Aslıtürkmen, Belçim Bilgin, Beren Saat, Hale Caneroğlu, Jülide Kural, Rojda Demirer, Sinem Kobal, Songül Öden, Şenay Gürler, Tuğçe Kazaz ve Zeynep Beşerler gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kadın Şiddete Karşı Kanatlandılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement