Şiir Buluşmasında 'Çocuk Şiiri' Oturumu - Son Dakika
Yerel

Şiir Buluşmasında 'Çocuk Şiiri' Oturumu

Şiir Buluşmasında \'Çocuk Şiiri\' Oturumu

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiği şiir buluşmasında, her yıl olduğu gibi ‘Çocuk Şiiri’ oturumu gerçekleştirildi.

11.10.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiği şiir buluşmasında, her yıl olduğu gibi 'Çocuk Şiiri' oturumu gerçekleştirildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Medine Sivri'nin yönettiği Namık Kemal Ortaokulu'ndaki 'Çocuk Şiiri' oturumunda, çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden Ayla Çınaroğlu ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Erkek birer konuşma yaptı. Medine Sivri, çocukların en yakın arkadaşının, hatta kardeşinin şiir olduğunu ve çocukların mutlaka en küçük yaşlardan itibaren nitelikli çocuk şiirleriyle buluşturulması gerektiğini söyledi. Sivri, "Bir çocuğun 'insanlaşmasında' ve anadili kullanma becerisi kazanmasında, şiirin ayrıcalıklı bir yeri vardır" dedi.

Yazar Ayla Çınaroğlu da, "Şiir, kimliğimizin temeli olan dilimizin ritmi ve duygularımızın yansımasıdır. Dilimizin ritmi ve duygularımız, kimliğimize yön verir, yaşamı anlamlandırır. Bu değerlerle tanışmaları, onları içselleştirmeleri amacıyla, çocuklar için yazıyorum" dedi.

Yazar Hasan Erkek ise, "Şiir edebiyatın çocukluğudur, hiç geçmeyen ve hatırlandıkça güzelleşen çocuklar şiirin içinde büyürler. En büyük şiirse, çocukluklarıdır. Çocukluklarını yitirmedikleri sürece, şiiri de yitirmeyeceklerdir. Çünkü şiir yalnız bir teknik değil, bir niteliktir. Şiirsel nitelik de insan ömrünün çağları içinde en çok çocuklukta bulunur. Çocukluk kumaşının üzerine şiirsel çiçekler nakşetmektir şairlik" diye konuştu.

İki yazarın kitaplarını okuyan öğrenciler, yazarlara kitapları ve yazarlık serüvenleriyle ilgili çeşitli sorular yönelttiler. Söyleşiye katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, konuşmacıları kutladı ve onlara belgeleriyle birlikte çiçek armağan etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiir Buluşmasında 'Çocuk Şiiri' Oturumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement